După ce s-a întâlnit cu Putin și Zelenski, Orban avertizează că vor urma lupte „mult mai brutale” în Ucraina: „Va fi mult mai rău”

Data publicării:
Viktor Orban și Vladimir Putin
„Ceea ce urmează va fi mult mai rău decât ne gândim noi acum”, a avertizat Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Luptele de pe frontul din Ucraina în următoarele două sau trei luni, înainte de alegerile prezidențiale din SUA, vor fi „mult mai brutale” decât până acum, a avertizat prim-ministrul maghiar Viktor Orban într-un interviu citat de Insider.

„Energia confruntării, numărul deceselor, pierderile de vieți, și a răniților vor fi mult mai brutale decât au fost în ultimele 7 luni, cu toate că și perioada precedentă a fost foarte brutală”, a spus Orban, care a vorbit despre volumul mare de arme de pe câmpul de luptă, trupele ruse „care înaintează în mod consecvent” pe linia frontului și angajamentul general al ambelor părți de a continua luptele.

„Așadar, ceea ce urmează va fi mult mai rău decât ne gândim noi acum”, a spus Orban. Liderul maghiar a fost în vizită în Ucraina și Rusia, iar luni era într-o misiune de pace în China, potrivit unei postări pe platforma X.

Într-un interviu unu la unu, Orban a spus că obiectivul întâlnirilor cu liderii mondiali este să ajungă la o încetare a focului „limitată ca timp” pentru a grăbi discuțiile de pace.

Viktor-orban-vladimir-putin (2)
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova, la câteva zile după ce a vizitat Kievul. Foto: Profimedia Images

Pentru a-și atinge obiectivul, Orban spune că încearcă să schimbe „politica de război” a Statelor Unite și politica Europei, despre care el spune că o copiază pe cea a SUA, așa încât liderii mondiali să poată ajunge împreună la o „politică de pace”.

„Dacă China, SUA și Europa ar vrea să fie pace, ar fi mult mai ușor pentru ucraineni și ruși să găsească o soluție pentru încheierea luptelor, salvarea de vieți, negocieri și să găsească o soluție durabilă”, a spus Orban.

Premierul maghiar a spus că liderul rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a vorbit în timpul întâlnirilor de la Moscova, respectiv Kiev, de săptămâna trecută, au o „viziune clară” despre cum țările lor pot câștiga războiul.

Dar perspectiva înfrângerii Rusiei pe câmpul de luptă în acest moment este „complet în afara oricărui calcul”, potrivit lui Orban.

Orban a spus că Zelenski și Putin au o „viziune clară” despre cum țările lor pot câștiga războiul. Foto: Profimedia Images

Ungaria va prelua președinția rotativă a Consiliului UE pentru următoarele șase luni, iar Orban a zis că Uniunea Europeană nu își permite „luxul” de a sta pe margine.

„Motivația mea este că dacă vrem să facem ceva și să trecem de la o politică de război spre o politică de pace, acum este momentul potrivit să o facem”, a mai spus Orban.

Vizita lui Orban la Moscova de săptămâna trecută a fost criticată aspru de alți lideri europeni, care au spus că liderul maghiar nu avea niciun mandat să discute cu Rusia în numele Uniunii Europene.

După ce a încercat de mai multe ori să limiteze sprijinul occidental și NATO pentru Ucraina, încă de la începutul invaziei rusești, blocând miliarde de dolari timp de mai multe luni, în luna mai, Orban a spus într-un interviu la radio că avocații și oficialii lui lucrează „din greu” să modifice calitatea de membru NATO al Ungariei așa încât țara sa să poată evita pe viitor să ajute Ucraina în lupta contra Rusiei.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale