Donald Trump a acceptat să aibă o dezbatere televizată cu Kamala Harris pe 4 septembrie

Data actualizării: Data publicării:
donald trump la o convenție republicană
Donald Trump l-a felicitat și în trecut pe Vladimir Putin Foto: Profimedia Images

Republicanul Donald Trump a acceptat oferta făcută de postul de televiziune Fox News de a organiza o dezbatere pe 4 septembrie cu vicepreşedinta SUA şi candidata democraților la alegerile prezidențiale, Kamala Harris, relatează The Independent.

Anunțul său vine după ce Harris l-a provocat pe rivalul ei republican în alegerile din noiembrie, Donald Trump, la o dezbatere, după ce fostul președinte a refuzat să participe la un astfel de eveniment. Fostul președinte al Statelor Unite a motivat atunci că nu e încă nominalizarea democraților în mod oficial, potrivit BBC.

Donald Trump a anunțat, pe platforma sa Truth Social, că dezbaterea va avea loc în Pennsylvania, într-un loc care nu a fost încă stabilit. „Dacă, din orice motiv, Kamala nu este dispusă sau nu poate să participe la dezbatere în acea dată, am convenit cu Fox să facem o adunare publică majoră în seara de 4 septembrie” a adăugat el.

Al 45-lea președinte a adăugat că moderatorii dezbaterii vor fi jurnaliștii Bret Baier și Martha MacCallum și că regulile vor fi similare cu cele de la dezbaterea sa anterioară cu domnul Biden, dar „cu arena plină”.

Trump a susținut că era pregătit să accepte rezultatele unui „puci” și să-l înlocuiască pe Biden pe scenă cu „nebuna Kamala Harris.”

„Am cheltuit sute de milioane de dolari, timp și efort luptând împotriva lui Joe, și când am câștigat dezbaterea, au aruncat un nou candidat în ring. Nu este corect,” s-a plâns el, înainte de a adăuga: „Dar asta e situația!”.

„Cu toate acestea, indiferent dacă este un alt candidat sau nu, politicile lor proaste sunt aceleași, și acest lucru va fi dezvăluit la dezbaterea din 4 septembrie,” a mai spus Trump.

Trump a avut un avantaj clar de imafine din dezbaterea cu Joe Biden din 27 iunie, a cărui prestație șovăielnică a reîntărit îngrijorările alegătorilor cu privire la vârsta sa. Cei doi conveniseră să aibă o a doua dezbatere pe 10 septembrie, dar Trump evitase până acum să clarifice dacă va participa la o dezbate cu Kamala Harris.

După ce  Biden a renunțat la competiția pentru prezidențiale pe 21 iulie și și-a susținut vicepreședinta drept candidată a democraților, Donald Trump a spus că nu va participa la o dezbatere cu ea deoarece nu era candidata oficială a Partidului Democrat. El a adăugat că fostul președinte Barack Obama nu și-a arătat încă susținerea, însă o zi mai târziu, Obama și-a arătat a susținerea pentru Harris, care vineri a obținut voturile necesare ale delegaților pentru a fi nominalizată drept candidata formațiunii la prezidențiale.

Dezbaterea devenise un strigăt de mobilizare pentru doamna Harris, care în această săptămână și-a îndemnat oponentul republican să „reconsidere” întâlnirea cu ea pe scenă. „Pentru că, după cum se spune, dacă ai ceva de spus, spune-mi în față,” a declarat Kamala Harris.

Donald Trump a spus anterior că nu avea nevoie să dezbată cu doamna Harris, pentru că era în frunte în sondaje și alegătorii știau deja unde el și rivalul său democrat se poziționau în privința problemelor.

 

 

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Iluzia optică ce face furori printre români. Clipește de câteva ori și vezi cine este personajul din imagine
Digi FM
Reacția PSD și USR după introducerea proiectului PNL în Parlament prin care Iohannis poate să ajungă senator
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
Casa de Pensii refuză pe bandă rulantă adeverințe pentru o pensie mai mare la Mica Recalculare. Cum?
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Ce i-a răspuns Sebastian Stan unui reporter care l-a numit „monstru” pe colegul său din „A Different Man”...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei