Dezvăluiri despre accidentul în care a murit Raisi: Un cleric a mai trăit o oră după impact și a încercat să ia legătura cu Teheranul

Data publicării:
epava elicopter
Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite. FOTO: Profimedia Images

Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia legătura cu Teheranul, transmite BBC.

Imamul din orașul Tabriz, aflat și el la bord, ar mai fi trăit încă o oră după accidentul de elicopter. În tot acest timp el a încercat să contacteze biroul președintelui, dar aceste eforturi nu au avut succes, potrivit șefului Agenției iraniene de gestionare a crizelor, citat de BBC.

Între timp, au apărut și noi imagini cu epava elicopterului de producție americană în care era Ebrahim Raisi. Coada aeronavei este ruptă și se află la distanță mare de restul fuselajului. Mâine va avea loc înmormântarea președintelui iranian, la Teheran.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Cadavrele lor au fost recuperate de la locul accidentului. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul.

Agenția de presă de stat IRNA spune că la bord se aflau și ayatollahul Mohammad Ali Al-e Hashem, imamul din orașul Tabriz, și generalul Malek Rahmati, guvernatorul provinciei iraniene Azerbaidjanul de Est. Comandantul unității de pază și protecție a președintelui, Sardar Seyed Mehdi Mousavi, a murit și el. În elicopter mai erau bodyguarzi și membri ai echipajulului, ale căror nume nu au fost făcute publice, potrivit BBC.

Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri