De ce Coreea de Sud a venit cu propriii bucătari la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Data publicării:
Coreea de Sud a trimis la Tokyo propria echipă de catering: este vorba de 16 bucătari și livratori, care sunt coordonați de un nutriționist. Sud-coreenii au închiriat un hotel întreg, aflat la 20 de minute de Satul Olimpic, ca să aibă loc să gătească zilnic 400 de porții.
Oficialii de la Seul s-au temut ca sportivii să nu primească mâncare radioactivă de la gazde, dat fiind accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima după cutremurul urmat de tsunami din 11 martie 2011.
Fiecare ingredient în parte este verificat să nu fie radioactiv. Oricum, fructele de mare, legumele și fructele din Fukushima și 8 regiuni din jur sunt complet interzise. De asemenea, unele produse au fost importate direct din Coreea de Sud.
Japonia a fost iritată de acest program paralel al sud-coreenilor și a insistat că mâncarea oferită la cantinele Satului Olimpic este sigură.