De ce au construit nemții o pistă de aterizare pentru extratereștri: campania unui land german care are nevoie de muncitori calificați

Data actualizării: Data publicării:
image-2021-06-28-24887382-41-ilustratie-nava-extraterestra

O regiune inovatoare din Germania a făcut un pas intergalactic pentru a recruta talente extraordinare – atrăgând extratereștri să lucreze acolo. Baden-Wurttemberg, un land german aflat în apropierea graniței dintre Franța și Elveția, este un centru de afaceri și industrial de top, unde își desfășoară activitatea mărci de renume mondial precum Mercedes-Benz, Porsche și Bosch.

Jumătate de milion de muncitori înalt calificați, necesari în următorii cinci ani

Regiunea oferă un standard de viață excelent și oportunități de dezvoltare personală pentru oricine este interesat să se mute acolo.

Autoritățile estimează că, până în 2030, companiile locale au nevoie de aproximativ 500.000 de muncitori cu un înalt nivel de calificare profesională, iar volatilitatea prezentă pe piața forței de muncă a avut darul de a le produce un val de îngrijorare.

În aceste condiții, teama ca producătorii locali să rămână fără forța de muncă necesară a forțat autoritățile landului să extindă invitația de a-și găsi un loc de muncă în zonă, mai în glumă, mai în serios, chiar și către extratereștri.

„Aterizați aici, în acest land”

N-au fost doar vorbe goale, campania de imagine a autorităților, inițiată pentru a atrage atenția asupra condițiilor oferite de landul german, a cuprins chiar și construirea primei piste de aterizare din lume destinată în mod special extratereștrilor, care are și un terminal în care salahorii din afara sistemului solar vor fi întâmpinați cu binețe și informații utile despre Baden-Wurttemberg.

Pista de aterizare destinată extratereștrilor a fost amplasată într-o zonă de platou înalt, pentru a fi mai vizibilă și diferențiată de cele destinate traficului aerian obișnuit.

„Lipsa forței de muncă calificate este una dintre cele mai mari probleme ale vremurilor noastre. Baden-Württemberg va avea nevoie de un număr de lucrători calificați de ordinul sutelor de mii până în 2030. Trebuie să invităm lucrătorii calificați să vină aici, indiferent de locul din care vin. Către orice formă de viață inteligentă de acolo: «Aterizați aici, în acest land!»”, a explicat Winfried Kretschmann, ministru-președinte al landului Baden-Württemberg încă din 2011.

Deși este evident umorul prezent în această campanie, autoritățile nu exclud total întâmpinarea primului extraterestru dornic să muncească în și cu standarde germane.

Kretschmann afirmă că dorește ca anunțul despre necesarul de forță de muncă înalt-calificată să ajungă în toate colțurile Pământului și dincolo de granițele acestuia. 

„Vrem să facem cât se poate de clar pentru orice formă de viață inteligentă motivele pentru care ar trebui să ia în serios ideea de a ateriza aici și a se angaja”, afirmă oficialul german. 

„Nu este clar dacă vreun extraterestru aflat în căutarea unui nou început în viață va putea vorbi germană sau va avea pașaport, dar suntem un stat inovator, vom găsi o soluție!”, confirmă, cu zâmbetul pe buze, Eva Bankoley, șefa departamentului de marketing al Ministerului de Stat.

„Ne-am gândit că, dacă facem semnul suficient de vizibil, va atrage atenția din univers. Am fost acolo cu copiii mei, dar singurii extratereștri pe care i-am văzut au fost ei, comportându-se ciudat”, a adăugat ea.

Rămâne de văzut dacă formele de viață extraterestră vor fi  accepta invitația landului german. „Nu știi niciodată, dar vom afla!”, speră oficialii...

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un mare geniu al României. Boala cumplită de care suferea
Digi FM
Un student la medicină a mâncat 720 de ouă într-o singură lună. Ce a descoperit în urma experimentului
Pro FM
Lady Gaga, răspuns pentru colegii care au creat grupul "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată faimoasă"...
Film Now
Sharon Stone a pozat topless pentru o revistă celebră. Actrița debordează de încredere, iar fanii au...
Adevarul
Mărturia șocantă a unei stewardese agresate de Mohamed Al Fayed: „Mi-a băgat mâna între picioare și a început...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care au rămas cu pensie mică la recalculare și câți ani?
Digi FM
Elon Musk, prima reacție după ce s-a spus că ar avea o relație cu Giorgia Meloni. Imaginea cu cei doi a făcut...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
Îngrijitoarea unei grădini zoologice din China, atacată de un urs panda. Animalul a fost deranjat când...
Film Now
Olivier Martinez, cu care Halle Berry e "la cuțite" pentru fiul lor, de nerecunoscut. Slab, cu părul...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...