Crimele militare rusești din Mali evidențiază predispoziția la sadism și atrocități a mercenarilor Wagner (analiză IRL)

Data actualizării: Data publicării:
Grupul Wagner
Execuțiile extrajudiciare și actele de violență au loc cu acordul autorităților locale Foto: Profimedia

Rusia continuă să comită crime de război pe continentul african. Am analizat anterior numeroase incidente de violență, execuții extrajudiciare și violuri comise de mercenarii Grupului Wagner în Republica Centrafricană, arată o analiză a Institutului Robert Lansing.

La sfârșitul lunii iulie, 84 de mercenari ruși din Grupul Wagner au fost uciși în nordul Mali în timpul confruntărilor cu rebelii tuaregi din CSP-PSD. În urma acestei înfrângeri, pe rețelele sociale au apărut imagini de pe telefonul mobil al unuia dintre mercenarii ruși decedați, care prezintă uciderea brutală a civililor din Mali, care au fost uciși cu topoarele. Potrivit surselor noastre din cadrul comunității jurnalistice care operează în regiune, mercenarii ruși recurg adesea la astfel de execuții pentru a obține informații despre rebeli și pentru a interoga localnicii suspectați de colaborare cu forțele antiguvernamentale.

O execuție extrajudiciară similară a Grupului Wagner a fost documentată pentru prima dată în Siria în 2017, când mercenarii l-au decapitat pe sirianul Mohammed Taha Ismail Al-Abdullah, i-au dezmembrat corpul și apoi i-au dat foc. Suntem convinși că Grupul Wagner a primit autorizație de la guvernele țărilor africane în care operează pentru a utiliza astfel de metode împotriva populației locale.

Astfel, execuțiile extrajudiciare și actele de violență au loc cu acordul autorităților locale. Acest lucru coroborează concluziile noastre anterioare cu privire la politicile coloniale ale Rusiei în Africa.

De asemenea, credem că nivelul de brutalitate al rușilor în Africa nu va scădea odată cu înlocuirea Grupului Wagner cu "Legiunea africană". În consecință, invitarea companiilor militare private rusești în țările africane va continua să fie asociată cu violența și cruzimea față de populația locală.

În același timp, eficiența rușilor în combaterea grupurilor rebele din Mali și Republica Centrafricană rămâne extrem de scăzută, iar nivelul ridicat de sadism și brutalitate confirmă constatările noastre anterioare privind înclinația spre crime de război și standardele morale scăzute ale rușilor.

Cine este RL Institute

Robert Lansing a fost un avocat și diplomat american care a ocupat funcția de consilier al Departamentului de Stat la izbucnirea Primului Război Mondial, iar apoi pe cea de secretar de stat al Statelor Unite în timpul președintelui Woodrow Wilson între 1915 și 1920. Democrat conservator pro-business, a fost un susținător puternic al democrației și al rolului Statelor Unite în stabilirea dreptului internațional. A fost un dușman declarat al autocrației germane și al bolșevismului rus.

Institutul care îi poartă numele promovează o înțelegere în cunoștință de cauză a provocărilor globale cauzate de amenințările la adresa societăților democratice, a afacerilor politice și diplomatice prin cercetare fiabilă, analiză de încredere și educație inovatoare. "Ne-am angajat să îmbunătățim capacitatea euro-atlantică de a contracara operațiunile hibride și de a răspunde amenințărilor emergente pentru a atinge obiectivele strategice. Robert Lansing Institute for Global Threats and democracies Studies este o organizație nepartizană și non-profit de cercetare a politicilor publice. Înțelegerea noastră a geopoliticii este că aceasta transpune lecțiile trase din istorie și geografie în instrumente operaționale", scrie RL Institute în prezentarea sa.

 

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu