Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro

Data publicării:
Bombardament rusesc
Bombardament rusesc în Ucraina. Foto: Profimedia

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului ucrainean Dnipro (centru-est), a anunţat marţi guvernatorul regional, relatează AFP și Agerpres.

"Trei persoane au fost ucise. Potrivit informaţiilor preliminare, alte 18 au fost rănite, între care o fată de 14 ani", a declarat guvernatorul regional Serguid Lyssak pe reţelele de socializare.

Atacul a afectat un centru comercial şi o benzinărie, a afirmat, la rândul său, preşedintele adunării regionale, Mykola Loukachuk, denunţând un "atac masiv". El a postat fotografii cu o clădire şi maşini cu geamurile sparte.

"Trei rachete de croazieră Iskander-K trase de la sol, patru rachete ghidate X-59 şi cinci drone Shahed" au fost lansate de Moscova, a indicat pe Telegram comandamentul ucrainean al armatei aerului, explicând că "11 ţinte" au fost doborâte.

Un important centru industrial şi ştiinţific, oraşul Dnipro avea aproape un milion de locuitori înainte de începerea invaziei ruse în februarie 2022.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri