Cea mai bogată familie din UK, acuzată de trafic de persoane: Cheltuie mai mult pe îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor

Data publicării:
Familia Hinduja
Membrii familiei Hinduja sunt acuzați că au confiscat pașapoartele servitorilor lor, pe care îi plăteau cu 8 dolari pentru 18 ore de muncă pe zi. Foto: Profimedia Images

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie au fost trimiși în judecată în Elveția, fiind acuzați că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor, scrie BBC.

Familia Hinduja, care are o avere estimată de 37 de miliarde de lire sterline (47 de miliarde de dolari), este acuzată de exploatare și trafic de persoane.

Familia deține o vilă la Geneva în cartierul bogat Cologny. Acuzațiile împotriva lor au legătură cu obiceiul membrilor familiei de a aduce servitori din India care să aibă grijă de copiii și de casa lor.

Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția Namrata, ar fi confiscat pașapoartele servitorilor, pe care i-ar fi plătit pentru cele 18 ore de muncă pe zi cu doar 8 dolari și nu îi lăsau să iasă din casă decât în cazuri foarte rare.

Cu toate că în privința acuzațiilor de exploatare s-a ajuns la o înțelegere săptămâna trecută, membrii familiei Hinduja sunt în continuare judecați pentru trafic de persoane - o infracțiune penală în Elveția. Ei resping acuzațiile.

Familia cheltuie aproape 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea câinelui, potrivit lui Yves Bertossa, unul dintre cei mai faimoși procurori din Geneva.

hinduja-familie-geneva
Namrata și Ajay Hinduja, la tribunalul de la Geneva. Cei doi ar fi cheltuit 10.000 de dolari pentru îngrijirea câinelui familiei, în timp ce își exploatau servitorii care aveau grijă de copiii și casa lor. Foto: Profimedia Images

Avocații familiei Hinduja nu au respins acuzațiile conform cărora aceștia le acordă servitorilor lor salarii foarte mici, dar au spus că situația nu trebuie scoasă din context: servitorii primesc cazare și mâncare.

Și acuzația că servitorii lucrează zile lungi este disputată de avocați, care susțin că activitatea de a privi un film cu copiii familiei Hinduja nu ar trebui considerată muncă.

Unii dintre servitori le-au luat apărarea membrilor familiei Hinduja, spunând că sunt o familie prietenoasă care îi tratează cu demnitate.

Dar faptul că pașapoartele servitorilor au fost confiscate și că nu li se permite să iasă din casă fără permisiune sunt acuzații grave, care s-ar putea cataloga drept trafic de persoane.

Bertossa cere ca membrii familiei Hinduja să fie condamnați la închisoare și să plătească compensații de milioane de dolari.

hinduja-familie-3
Familia Hinduja a fost implicată în mai multe scandaluri, inclusiv în cazul din 2001 privind o tranzacție de 14 milioane de dolari cu firma suedeză Bofors, care produce armament. Foto: Profimedia Images

Aceasta nu este prima oară când Geneva, poreclit „orașul păcii”, își arată latură mai întunecată.

În 2008, Hannibal Gaddafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost arestat în hotelul său de cinci stele din Geneva, după ce poliția a fost informată că el și soția lui și-au bătut servitorii, inclusiv cu un umeraș.

Cazul a fost abandonat, dar a provocat un scandal diplomatic uriaș între Elveția și Libia - doi cetățeni elvețieni au fost arestați la Tripoli, în semn de răzbunare.

Anul trecut, patru lucrători domestici din Filipine au dat în judecată misiunea diplomatică a Genevei la ONU, susținând că nu au fost plătiți de ani de zile.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale