Ce trebuie să știi despre prima dezbatere televizată Harris - Trump

Data actualizării: Data publicării:
harris trump dezbatere
Foto: Shutterstock

Prima dezbztere televizată între vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump pare să indice o competiție mult mai difertă decât cea cu președintelui Biden, dacă ar fi să luăm ca indicator entuziasmul alegătorilor, scrie Axios.

De ce este importantă confruntarea: De când Biden a renunțat după performanța sa slabă în dezbaterea cu Trump, Harris a șters avansul confortabil al candidatului republican în sondaje, pregătind o competiție foarte strânsă cu mai puțin de două luni înainte de scrutin.

Situația actuală: Dezbaterea de marți de la National Constitution Center din Philadelphia nu va avea un public live și nici nu va avea microfoane deschise cât vorbește contracandidatul, în ciuda eforturilor lui Harris de a obține acest lucru.

„Vicepreședinta Harris, o fostă procuroare, va fi dezavantajată fundamental de acest format, care îl va proteja pe Donald Trump de schimburi directe cu vicepreședinta”, a declarat echipa de campanie a Kamalei Harris pentru ABC, într-o scrisoare obținută de The Washington Post.

„Bănuim că acesta este motivul principal pentru care campania sa a insistat asupra microfoanelor închise”.

Astfel, microfoanele vor fi deschide doar pentru a răspunde la întrebări. Asta înseamnă că Donald Trump sau Kamala Harris nu-și va putea întrerupe adversarul și nu-i va putea pune întrebări.

Ce vor spune: Jason Miller, un consilier senior al campaniei Trump, a declarat pentru Axios într-o declarație că echipa de campanie „a acceptat dezbaterea ABC în aceleași condiții ca dezbaterea CNN”, planificată atunci când președintele Biden era încă în cursă.

Detaliile: Dezbaterea de 90 de minute va fi moderată de David Muir, prezentatorul „World News Tonight”, și Linsey Davis, prezentatoarea „Prime” de la ABC News Live.

Dezbaterea va fi transmisă la ora 21:00 ET pe ABC News, cu două pauze publicitare și va fi difuzată și pe ABC News Live, Disney+ și Hulu, conform ABC News. Alte rețele, inclusiv Fox News, vor transmite dezbaterea în direct.

O tragere la sorți câștigată marți de Trump i-a oferit privilegiul de a alege fie poziționarea la pupitru, fie ordinea mesajelor de încheiere pentru alegători, conform ABC News. Fostul președinte a ales să vorbească ultimul, oferindu-i lui Harris posibilitatea de a-și alege poziția la pupitru. Ea va fi pe partea dreaptă a ecranului.

Vederea de ansamblu: Regulile dictează o mare parte din structura dezbaterii, de la locul unde vor sta candidații (în spatele pupitrelor lor) până la ceea ce le va fi oferit (apă, un pix și o foaie de hârtie).

ABC susține că niciun candidat nu va avea acces la subiecte sau întrebări în avans, nu vor fi declarații de deschidere, iar declarațiile de închidere vor fi limitate la două minute pentru fiecare candidat.

Nu sunt permise recuzite sau notițe pregătite anterior, candidații nu vor putea să-și adreseze întrebări unul altuia, iar întrebările moderatorilor nu vor fi dezvăluite echipelor de campanie ale fiecărui candidat înaintea dezbaterii.

Ei vor avea două minute pentru a răspunde la întrebări, același timp pentru replici, și vor avea un minut suplimentar pentru orice follow-ups sau clarificări. De asemenea, fiecare candidat are la dispoziție două minute pentru a transmite un ultim mesaj către alegători.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu