Câți bărbați a mobilizat Rusia anul trecut din teritoriile ocupate. Mulți dintre ei au fost recrutați din copilărie sau adolescență

Data publicării:
Soldați
Foto: Profimedia

Șeful Centrului pentru Contracararea Dezinformării, Andrii Kovalenko, a prezentat raportul analitic „Militarizarea copiilor ucraineni în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei”. Cu această ocazie el a dat publicității numărul ucrainenilor mobilizați cu forța de armata rusă, în teritoriile ocupate.

Conform acestuia, scriel Ukrinform, în 2024, peste 10.000 de bărbați au fost „mobilizați” către armata rusă din teritoriile temporar ocupate ale regiunilor Zaporojia și Kherson și parțial din regiunile Donețk și Luhansk.

„10.000 sunt ucraineni care au fost mobilizați în cursul anului trecut, 2024, în teritoriile temporar ocupate, adică Zaporojia, Kherson, parțial regiunile Donețk și Luhansk”, a spus Kovalenko.
El a adăugat că oamenii din regiunile Donețk și Luhansk ocupate temporar au fost „recrutați” în armatele așa-numitelor LPR și DPR începând din 2014.

„Din 2014, oamenii au fost recrutați în armata așa-numitelor LPR și DPR (denumirile rusești ale regiunilor Donețk și Luhansk, văzute ca republici independente) în baza unor contracte. Au fost peste 500.000 de persoane și, potrivit unor rapoarte, aproximativ un milion de persoane au trecut prin această armată. 10.000 sunt persoanele care au fost mobilizate în armata rusă din teritoriile temporar ocupate în ultimul an”, a declarat șeful Centrului pentru Politici Publice.

Kovalenko a remarcat că „mobilizarea” a fost „foarte liniștită”, iar unul dintre motive este activitatea ideologică constantă a serviciilor speciale ruse cu copiii din regiunile estice ale Ucrainei, care a început la mijlocul anilor 2000.

„Acest sistem rusesc a început să lucreze foarte activ după mandatul prezidențial al lui Leonid Kuchma în regiunile estice ale țării noastre. Au existat diverse organizații publice finanțate de Kremlin și direct de regiunile și guvernatorii Rusiei, de exemplu, Kuban. Aceste organizații organizau în mod regulat excursii gratuite pentru copiii din regiunile Donețk și Luhansk la diverse tabere și evenimente, la Kuban, în diferite regiuni ale Federației Ruse pentru vacanță. Desigur, a existat o prelucrare ideologică și au fost identificați copiii cu calități de lider. Ei au fost luați „pe creion” pentru a-i recruta în continuare în vederea integrării în diverse structuri culturale, guvernamentale și de partid - partidele pro-ruse din Crimeea, Partidul Regiunilor din regiunile Donețk și Luhansk”, a declarat Andrii Kovalenko.

Potrivit acestuia, sarcina actuală a Centrului în acest domeniu este de a identifica persoanele-cheie responsabile, precum și autorii răpirii forțate a copiilor, autorii reeducării copiilor și prelucrarea ideologică a acestora. Printre acestea, identificarea agenților ruși și a persoanelor care lucrează direct pentru diverse structuri ale serviciilor speciale ruse.

O parte din rezultatele acestei activități pot fi văzute de public. Portalul „Război și sancțiuni” are o secțiune intitulată „Răpitori de copii”, care enumeră persoanele fizice și juridice implicate în astfel de infracțiuni.

„Portalul Război și sancțiuni este un efort comun cu Serviciul de informații al apărării din Ucraina. Acesta conține o cantitate semnificativă de informații despre arme, componente de arme, flota fantomă - tot ceea ce face obiectul sancțiunilor. Dar există și o secțiune numită „Răpitori de copii”. Este vorba despre numele acelor persoane și entități juridice [implicate în răpirea copiilor]. În total, în acest moment sunt 314 persoane fizice și 162 de persoane juridice. Informații complete despre fiecare persoană, cum sunt implicate în răpiri, care este rolul lor în „reeducare”, în crime împotriva țării noastre”, a declarat Kovalenko.

El a menționat că, în total, peste 500 de persoane fizice și juridice intră sub incidența termenului „răpitori” în teritoriile temporar ocupate, în timp ce în Rusia există peste 2.000 dintre aceștia.
Consiliul de Securitate al ONU a organizat o reuniune pentru a examina problema crimelor Rusiei împotriva copiilor ucraineni. Daria Zarivna, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei, director operațional al inițiativei Bring Kids Back UA, a demonstrat membrilor Consiliului de Securitate cum Rusia falsifică documente despre copiii ucraineni pentru a le distruge identitatea.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zelenski spune că Europa trebuie să-şi creeze propria armată: „Cel mai influent membru NATO este Vladimir...
Digi FM
Un tânăr care se plimba cu caiacul, înghițit de o balenă și eliberat nevătămat. Momentele incredibile...
Pro FM
Ce ar fi determinat despărțirea dintre Bianca Censori și Kanye West. Apropiat: „S-a săturat, a fost picătura...
Film Now
Transformarea polițistului care seamănă leit cu Dwayne Johnson. Arată la fel și la față, și la mușchi, și la...
Adevarul
Profilul psihologic al lui Ilie Bolojan, care a anunțat că va locui 100 de zile în Palatul Cotroceni...
Newsweek
Pensiile cresc cu 250 lei în aprilie pentru 1.500.000 pensionari. MInistrul muncii zice cine ia bani
Digi FM
Cristina Cioran a născut un băiețel. Vedeta de 47 de ani, mamă pentru a doua oară alături de bărbatul cu care...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Momentul emoționant în care un câine află că stăpâna sa este însărcinată. Imaginile inedite fac furori pe Tik...
Film Now
Cum arată viața lui Charlie Sheen după problemele cu alcoolul și drogurile. "Recuperarea lui e un miracol"
UTV
Reacția lui Alexandru Ciucu după dezvăluirile Alinei Sorescu despre mariajul lor. „Nu înțeleg de ce trebuie...