Căpitanul iahtului scufundat lângă Sicilia este anchetat de autoritățile italiene

Data publicării:
Iahtul Bayesian.
Iahtul Bayesian. Foto: Profimedia Images

Procurorii italieni au deschis o anchetă oficială în ceea ce-l priveşte pe James Cutfield, căpitanul iahtului The Bayesian ce a aparţinut magnatului IT britanic Mike Lynch şi care s-a scufundat în timpul unei furtuni, în apropierea coastelor Siciliei, incident în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, printre care Mike Lynch şi fiica sa în vârstă de 18 ani, conform informaţiilor publicate luni de presa italiană, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

James Cutfield, 51 de ani, este anchetat în acest caz de omor din culpă şi naufragiu, conform cotidienelor La Repubblica şi Corriere della Sera. Plasarea sub anchetă a căpitanului de origine neozeelandeză nu presupune şi inculparea sa.

Chiar dacă iahtul a fost lovit de un eveniment meteorologic neaşteptat, este plauzibil ca infracţiunile de omor din culpă şi provocare a unui naufragiu să fi fost cauzate de neglijenţa căpitanului, conform procurorilor italieni.

Potrivit legilor maritime, căpitanul este pe deplin responsabil de starea vasului şi a echipajului, precum şi de siguranţa tuturor celor aflaţi la bord. James Cutfield şi cei opt supravieţuitori ai naufragiului nu au făcut comentarii publice cu privire la dezastru.

„A fost un eveniment brusc şi neaşteptat'', a declarat procurorul din Termini Imerese, Raffaele Cammarano, care coordonează ancheta în cazul naufragiului, în care au mai murit Jonathan Bloomer, preşedintele băncii Morgan Stanley International, soţia sa Anne Elizabeth, avocatul lui Lynch, Chris Morvillo, soţia acestuia din urmă, Nada, şi bucătarul Recaldo Thomas.

Pasagerii nu au avut timp să scape deoarece dormeau în cabinele lor la bordul superiahtului, a mai declarat procurorul. Cincisprezece persoane au fost salvate, printre care soţia lui Lynch, Angela Bacares.

Numele iahtului provine de la teoria bayesiană, baza tezei de doctorat a lui Lynch şi a software-ului care a propulsat compania sa.

Magnatul în vârstă de 59 de ani, supranumit Bill Gates britanic, îşi invitase prietenii şi familiile acestora într-o croazieră pentru a sărbători încheierea cu succes a unei bătălii juridice de 12 ani pentru a-şi reabilita numele legat de vânzarea companiei Autonomy către Hewlett-Packard în 2011, în valoare de 11 miliarde de dolari, un proces de fraudă în Statele Unite, care l-ar fi putut costa ani de închisoare.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Câți ani trebuie să lucrezi pentru o pensie decentă în România? Cât contează grupele de muncă?
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Jennie Garth, Kelly din "Beverly Hills", despre durerile secrete din ultimii ani. Două operații...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...