Candidatul independent la Președinția SUA, Robert F. Kennedy Jr., bate acum la ușa Kamalei Harris. Pentru un eventual post în Cabinet

Data actualizării: Data publicării:
Robert Kennedy Jr. încearcă să-și facă un loc în viitoarea Administrație. Foto: Profimedia Images
Robert Kennedy Jr. încearcă să-și facă un loc în viitoarea Administrație. Foto: Profimedia Images

Candidatul independent la Președinția Statelor Unite, Robert F. Kennedy Jr., a solicitat săptămâna trecută o întâlnire cu candidata democrată Kamala Harris pentru a discuta posibilitatea de a face parte din administrația acesteia, poate în calitate de secretar de Cabinet, în cazul în care îi va sprijini campania și aceasta va câștiga, potrivit oficialilor campaniei lui Kennedy. Harris și consilierii ei nu au răspuns cu o ofertă de întâlnire și nici nu s-au arătat interesați de propunere, spun persoane familiarizate cu discuțiile, citate de The Washington Post.

Propunerea lui Kennedy, făcută prin intermediari, urmează unei întâlniri care a avut loc în Milwaukee luna trecută între el și candidatul republican Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, pentru a discuta un rol politic similar și o susținere, care nu a dus la niciun acord. În acele discuții, Kennedy a vorbit despre consilierea lui Trump într-un al doilea mandat pe probleme de sănătate și medicale.

Explorează mai multe opțiuni 

Candidatul independent și omonimul celei mai faimoase dinastii politice americane explorează mai multe opțiuni pentru viitorul efortului său prezidențial, după ce a înregistrat o scădere în sondajele naționale de când președintele Joe Biden a ieșit din cursă, scrie sursa citată. Campania sa a realizat sondaje de opinie, pe care a încercat să le prezinte democraților, potrivit cărora atât Harris, cât și Trump ar obține o creștere a sprijinului public în 31 de state dacă oricare dintre candidați ar anunța public că Kennedy ar avea un rol în Cabinetul lor.

În prezent, Kennedy spune că își continuă campania cu speranța că îi va învinge atât pe Trump, cât și pe Harris, apărând în mod regulat la interviuri, lansând un plan „America puternică” pentru guvernare și planificând viitoare mitinguri în state precum Arizona și Nebraska. Însă, potrivit consilierilor săi, el a lăsat deschisă și posibilitatea de a se retrage din cursă dacă va găsi o altă modalitate de a produce schimbarea pe care o dorește în țară.

„De la începutul acestei campanii, am spus că oamenii ar trebui să vorbească unii cu alții”, a declarat Kennedy miercuri într-un interviu. „Aceasta este singura modalitate de a uni țara”.

Așteaptă ca Harris să reconsidere oferta

Kennedy a spus că speră ca Harris să reconsidere oferta de întâlnire. „Cred că este o greșeală strategică pentru ei. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat Kennedy. „Cred că ar trebui să se uite la orice oportunitate. Cred că va fi o cursă foarte strânsă”.

Ultima rundă de contacte urmează eforturilor anterioare de a-i convinge pe democrați că Robert Kennedy ar fi putut fi un candidat mai bun decât Biden pe lista lor. Chiar și după ce Kennedy a părăsit lupta pentru nominalizarea democraților pentru a continua o campanie independentă pentru Președinție în noiembrie anul trecut, consilierii săi au continuat să insiste în privat asupra faptului că el l-ar putea înlocui pe Biden ca nominalizat democrat.

Știa că Biden nu poate câștiga

Amaryllis Fox Kennedy, directorul de campanie și nora candidatului, a susținut într-un e-mail din aprilie adresat democraților, obținut de Washington Post, că Biden nu ar putea câștiga cursa. „Așa cum stau lucrurile, Biden va pierde. Dacă Bobby ar renunța, Trump ar câștiga cu încă două state”, a scris ea. „Dacă Biden ar renunța, Trump ar pierde. Doar Bobby poate câștiga”.

Ea a susținut că democrații trebuie să se asigure că este ales un președinte care ar putea face față responsabilității de a gestiona arsenalul nuclear. „Nu vreau ca un președinte obsedat de numărul susținătorilor să primească această sarcină sacră. Bomba mea este mai mare decât bomba ta nu este o cale spre pace”, a scris ea. „Nici nu vreau să încredințez viața copiilor mei vigilenței unui președinte pe care, în ciuda serviciului onorabil și din cauza impactului natural al vârstei, nu l-aș lăsa să aibă grijă de copilul meu de doi ani în timp ce eu mă duc la film.”

Democrații au un cui împotriva lui

Democrații îl atacă de luni de zile pe Kennedy pentru că Timothy Mellon, un descendent al unei familii de bancheri din Pittsburgh, este unul dintre principalii donatori atât ai unui grup independent care îl susține pe Kennedy, cât și ai unui grup separat care îl susține pe Trump, scrie The Washington Post.

„Nimeni nu intenționează să negocieze cu un candidat marginal finanțat de MAGA care a căutat un loc de muncă la Donald Trump în schimbul unei susțineri”, a declarat Lis Smith, consilier al Comitetului Național Democrat.

Campania lui Kennedy a contactat în această vară intermediari democrați, în speranța de a începe un dialog cu oficialii democrați, potrivit unor persoane familiarizate cu eforturile care au vorbit sub condiția anonimatului pentru a descrie conversații private. Nu a rezultat nicio întâlnire. Reprezentanții lui Emanuel și Reiner nu au răspuns la solicitările de comentarii.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri