Când vor intra trupele nord-coreene în luptă. Anunțul lui Volodimir Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
soldati nord-coreeni
Primele imagini în care ar apărea trupe nord-coreene care se pregătesc în Rusia

Volodimir Zelenski a avertizat, duminică seara, într-o postare pe X că este o „chestiune de zile” până când trupele nord-coreene ar putea intra în luptă alături de forțele ruse. Anterior, mai multe servicii de informații au confirmat prezența trupelor trimise de Kim Jong Un. 

„Fiecare zi a acestui război dovedeşte un singur fapt: Moscova intenţionează să-şi continue agresiunea. Acesta este motivul pentru care implică din ce în ce mai mult Coreea de Nord şi, în câteva zile, soldaţii nord-coreeni ar putea intra în luptă împotriva Ucrainei”, afirmă preşedintele Zelenski în mesajul său, transmite luni Yonhap, potrivit Agerpres. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ucraina ar putea fi forţată în curând să lupte cu trupele nord-coreene în Europa”, a spus el, după ce afirmase săptămâna trecută că se aşteaptă ca soldaţii nord-coreeni să fie desfăşuraţi în zona de luptă încă de duminică sau luni.

Într-o declaraţie separată, Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării  a transmis că Rusia trimite „mercenari” din Coreea de Nord într-o zonă de pe linia frontului, utilizând camioane cu numere de înmatriculare civile.

Poliţia rusă a oprit un camion cu numere de înmatriculare civile care transporta militari nord-coreeni pe autostrada Kursk-Voronej, a anunţat GUR pe site-ul său, menţionând că şoferul nu avea asupra sa documente atestând un „transport militar”.

Agenţia de informaţii a Coreei de Sud a comunicat săptămâna trecută că 3.000 de nord-coreeni au fost trimişi în Rusia, iar aproximativ 10.000 sunt aşteptaţi să fie desfăşuraţi până în luna decembrie. Statele Unite au confirmat, de asemenea, că cel puţin 3.000 de nord-coreeni au fost trimişi în estul Rusiei în această lună.

În acest context, citând o sursă militară ucraineană, agenţia de presă japoneză Kyodo a transmis sâmbătă că adjunctul şefului Statului Major al armatei nord-coreene, Kim Yong-bok, se afla încă de joia trecută în Rusia pentru a supraveghea trupele nord-coreene trimise.

Kim Yong-bok este cunoscut drept un consilier militar apropiat al liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Coreea de Sud a avertizat că va fi constrânsă în această situaţie să ia „măsuri eşalonate” ca reacţie la creşterea nivelului de cooperare între Coreea de Nord şi Rusia, iar preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că Seulul ar putea lua în considerare livrarea de arme Ucrainei, într-o posibilă schimbare a politicii sale de a trimite doar ajutor umanitar.

De asemenea, Seulul a trimis luni o delegaţie de nivel înalt la Bruxelles pentru a informa NATO cu privire la desfăşurarea de trupe nord-coreene în Rusia, notează Yonhap

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Putin i-a cerut lui Elon Musk o favoare pentru prietenul Xi Jinping: imediat să blocheze...
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Pro FM
Sabrina, solista piesei "Boys", din anii '80, poze în costum de baie la 56 de ani. Superbă și puternică, în...
Film Now
Nicole Kidman se „îngroapă” în muncă pentru a face față pierderii mamei sale. Un apropiat rupe tăcerea: „E...
Adevarul
„În afară de bani, ce naiba vă ține în București?” Ce reacții a stârnit mesajul unui român revoltat de...
Newsweek
Cum poți lua sute de lei în plus la pensie fără să fi muncit pentru ei? Care sunt codițiile?
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Digi World
Fructele care pot îmbunătăţi starea de spirit şi alunga oboseala mentală
Digi Animal World
Momentul când două păsări se bat pe un pește. Imaginile surprinse în India au făcut înconjurul lumii
Film Now
Dovadă de curaj. Salma Hayek a dezvăluit ce a făcut la începutul carierei pentru a primi roluri la Hollywood
UTV
(VIDEO) Anthony Hopkins ne arata miscarile sale de dans la 86 de ani: „Danseaza de parca nu te vede nimeni"