Canada permite Ucrainei să folosească armele trimise, în ofensiva din Kursk: „Ucrainenii știu cel mai bine cum să-și apere patria”

Data publicării:
militari ucraineni într-un vehicul militar
Canada transmite că va continua să lucreze cu forțele armate ucrainene pentru a oferi echipamentul de care au nevoie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto. Profimedia Images

Ucraina poate folosi tancuri și rachete canadiene în operațiunea militară specială în curs de desfășurare pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk. „Ucrainenii știu cel mai bine cum să-și apere patria”, transmite departamentul de apărare al Canadei.

Canada nu impune restricții geografice privind utilizarea echipamentelor militare pe care le-a donat și continuă să doneze Ucrainei, a declarat Andrée-Anne Poulin, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al Canadei, pentru Politico , vineri.

Ucrainenii știu cel mai bine cum să-și apere patria și ne angajăm să le susținem capacitatea”, a adăugat Poulin. „Canada sprijină cu fermitate dreptul Ucrainei de a se apăra împotriva războiului ilegal și nejustificat al Rusiei – și de aceea am angajat peste 4 miliarde de dolari în asistență militară Ucrainei.”

Forțele ucrainene au avansat încet în regiunea Kursk din Rusia, unde controlează peste 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu, a transmis Kievul. Atacul surpriză – care a durat acum o săptămână și jumătate – este un regres pentru Kremlin, cu unele unități rusești redistribuite de pe linia frontului în Ucraina pentru a consolida apărarea acasă, a spus armata Kievului.

Potrivit lui Poulin, Canada va continua să lucreze cu forțele armate ucrainene pentru a oferi echipamentul de care au nevoie.

De la invazia pe scară largă a Rusiei, Canada a angajat 4,5 miliarde de dolari în asistență militară Ucrainei, angajându-se să mențină ajutorul până în 2029.

Până acum, Canada a trimis echipamente de apărare aeriană în valoare de 33 de milioane de dolari, inclusiv rachete de apărare aeriană AMRAAMS, AIM-9, AIM-7 și 40.000 de cartușe de muniție livrate în 2023. Canada a contribuit, de asemenea, cu 53 de milioane de dolari la inițiativa Cehiei de a cumpăra câteva mii de cartușe, muniție de artilerie pentru Ucraina.

Canada a donat, de asemenea, obuziere M-777, opt tancuri Leopard, 200 de vehicule blindate comerciale Senator suplimentare și 4.200 de lansatoare de rachete M72A5-C1.

Germania a mai spus anterior că nu vede nicio problemă cu Ucraina să-și folosească armele pe teritoriul rus.

Ajutorul nostru militar pentru Ucraina este cea mai bună investiție în securitatea noastră. Reduce potențialul de amenințare rusească în fiecare zi. Împiedică civilii ucraineni să devină refugiați”, a declarat Marcus Faber, șeful comisiei de apărare a Bundestag-ului german.

La începutul acestei săptămâni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că operațiunea de la Kursk urmărește să apere regiunile de frontieră ucrainene împotriva bombardamentelor continue transfrontaliere ale Rusiei, să reînnoiască fondul de schimb al prizonierilor de război și să aducă războiul pe pământul rus.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu