Bombardamente rusești asupra unei piețe din centrul orașului Herson. Cel puțin șapte morți

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-10-01 115932
Foto: captură video Illia Ponomarenko/ X

Cel puţin şapte civili au fost ucişi, iar alte trei persoane au fost rănite marţi în apropierea unei pieţe din centrul Hersonului, un important oraş în sudul Ucrainei, situat în apropierea liniei frontului, anunţă parchetul regional, citat de AFP.

„Trei femei şi patru bărbaţi” au fost ucişi în acest atac de artilerie, anunţă parchetul, conform News.ro. Alte trei persoane au fost rănite, potrivit parchetului.

O înregistrare video publicată de guvernatorul regiunii arată distrugerile din piață și cadavre care zac pe trotuar, mai transmite AFP preluat de Barron's.

„În jurul orei 09.00, 1 octombrie, forțele ruse au lovit centrul orașului Herson, se presupune că cu artilerie de tun”, a declarat biroul procurorului regiunii Herson pe Telegram.

„Bombardamentul a avut loc în apropierea unei piețe locale și a unei stații de transport public. Până în prezent, se știe că șapte civili - trei femei și patru bărbați - au fost uciși”, a spus acesta.

Orașul Herson se află pe malul vestic al râului Dnipro, o linie de front între forțele ruse din est și cele ucrainene din vest.

Forțele ruse s-au retras din oraș, în noiembrie 2022, pe cealaltă parte a râului Nipru, dar au continuat bombardamentele intense asupra orașului Herson.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri