Biden spune că doar "Domnul Atotputernic" l-ar putea convinge să renunțe: "Nimeni nu e mai calificat ca mine pentru a fi preşedinte"

Data actualizării: Data publicării:
joe biden
Joe Biden a spus că "nu crede" în sondajele care oferă avantaj rivalului său la nivel naţional şi în statele-cheie. FOTO: Profimedia Images

"Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a fi preşedinte sau pentru a câştiga aceste alegeri", a dat asigurări Joe Biden într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune ABC. "Dacă Domnul Atotputernic ar coborî şi ar spune <Joe, retrage-te din cursă>, m-aş retrage din cursă, dar nu va coborî", a mai spus preşedintele american. 

"Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a continuat Joe Biden. "Eram epuizat", a mai declarat democratul de 81 de ani, spunând că suferea de o "răceală gravă".

Preşedintele american, atacat în privinţa capacităţilor sale mentale după o dezbatere ratată în faţa lui Donald Trump, a afirmat că funcţia sa echivalează cu "a face un test cognitiv în fiecare zi", când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă ar fi pregătit să se supună acestui tip de examinare. "Fac un test cognitiv în fiecare zi (...) Nu doar că fac campanie, dar conduc lumea", a declarat democratul de 81 de ani.

Deşi s-a exprimat mai fluent decât în timpul duelului său televizat din 27 iunie cu Donald Trump, democratul a vorbit, totuşi, cu o voce stinsă şi, uneori, a avut fraze incomplete sau puţin dezorganizate.

Timp de 22 de minute, Joe Biden şi-a apărat cu încăpăţânare şi uneori laborios candidatura pentru un al doilea mandat în faţa republicanului Donald Trump, în contextul în care unii congresmeni din propria sa tabără i-au cerut să se retragă.

Întrebat insistent despre dezbaterea sa dezastruoasă cu fostul preşedinte din 27 iunie, el a repetat de mai multe ori că a fost o "seară proastă", atribuită unei răceli însoţite de o mare oboseală.

Joe Biden a spus că "nu crede" în sondajele care oferă avantaj rivalului său la nivel naţional şi în statele-cheie, spunând că, din punctul său de vedere, este "aproape la egalitate" cu Donald Trump. Când jurnalistul i-a atras atenţia că nu a văzut niciodată un preşedinte câştigând realegerea cu o cotă de popularitate de 36%, el a răspuns: "Nu cred că aceasta este cota mea de încredere".


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zi neagră în lumea filmului. A murit în somn marele actor
Digi FM
Dan Negru, revoltat de felul în care a fost construit DN2, supranumit și „Drumul Morții”: „Un metru între...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Cum arată Mark Wahlberg la vârsta de 53 de ani. Actorul, la bustul gol în timp ce se bucura de vacanța cu...
Adevarul
Acţiunea BLOCADA: control corporal şi al bagajelor, legitimări şi filtre mixte în Sectorul 2
Newsweek
Pensionarii au luat la recalculare pensie cu 140 lei mai mică decât a spus guvernul. Cine e vinovat?
Digi FM
Cât au costat deplasările lui Iohannis în străinătate, în două mandate. Suma record pe care a plătit-o...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Sean Penn și iubita sa din Republica Moldova, cu 34 de ani mai tânără, fotografiați în aeroportul LAX, după...
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...