Au fost găsite cadavrele celor două fete luate de ape în Italia, Patrizia și Bianca. Salvatorii încă îl caută pe Cristian

Data actualizării: Data publicării:
trei tineri in viitura unui rau
Trei tineri au fost luați de ape în Italia, vineri la prânz. FOTO captură video Digi24

Cele două fete luate de ape în Italia au fost găsite moarte. Băiatul este în continuare dispărut. Între timp, autoritățile italiene au deschis un dosar penal. Vor să afle dacă au fost comise erori în cadrul operațiunii eșuate de salvare de vineri, dar și cine poartă responsabilitatea.

Cadavrele a doi dintre cei trei tineri dispăruți vineri după ce au fost luați de viitură au fost găsite în apele râului Natisone. Trupurile lor au fost găsite duminică dimineața în timpul amplelor misiuni de căutare care continuau deja de 40 de ore, scrie presa din Italia.

Corpurile neînsuflețite au fost indentificate de pompieri și de echipele de salvatori care participau la căutări. Este vorba depre cele două fete, Patrizia și Bianca. Salvatorii încă îl caută pe Cristian.

Trupurile lor au fost găsite în aval față de locul unde cei trei prieteni fuseseră luați de ape, la aproximativ 700 și 1000 de metri de zona unde tinerii au fost văzuți ultima oară.

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine şi locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido. Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine. Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Sâmbătă, telefonul mobil folosit pentru a trimite un SOS la numărul de urgenţă 112 a fost găsit.  Aparatul - al cărui semnal fusese interceptat în ultimele ore - aparţine Patriziei Cormos, studenta de 20 de ani încă dispărută, şi se afla în geanta tinerei. Acesta a fost găsit sâmbătă, în apropierea malului râului, nu departe de podul Romano. Operaţiunile de localizare au fost posibile datorită sistemului Life Seeker, care utilizează un dispozitiv montat pe o dronă pentru a fixa şi localiza poziţia celulelor telefonice, chiar dacă telefonul mobil este închis. 

Cei trei au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Apoi, apa a crescut şi au rămas blocaţi. O înregistrare video îi arată cum se îmbrăţişează pentru a evita să fie luaţi de iapă. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. Apoi au dispărut în apă. Pe malul râului a fost găsită o maşină BMW cu numere de înmatriculare româneşti. Pompierii au încercat, de asemenea, să folosească o scară întinsă deasupra râului pentru a-i salva, dar fără succes. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Constructia mamut pentru care Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur. Inaugurată de tovarășul Ion Iliescu...
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Dacă Franța va intra în blocaj, șocul va fi resimțit din România până în SUA. „Avem două scenarii în turul 2...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...