Video Atac ucrainean în regiunea Rostov din Rusia. Un incendiu masiv a izbucnit la un depozit de petrol, după ce a fost lovit de drone

Data actualizării: Data publicării:
Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din orașul Proletarsk din regiunea Rostov
Foto: Captură video X/Anton Gerashchenko

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din orașul Proletarsk din regiunea Rostov, în Rusia, noaptea trecută, în urma unui atac ucrainean cu drone, au raportat guvernatorul Vasili Golubev și canalele de știri ruse Telegram, citate de Kyiv Independent

Regiunea Rostov se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina și este o țintă frecventă a atacurilor cu drone, potrivit autorităților locale.

Golubev a precizat că unitățile ruse de apărare aeriană au respins atacul, dar resturi de dronă au lovit un depozit de petrol și au provocat un incendiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Eforturile de stingere a flăcărilor au fost întrerupte de atacurile repetate, a declarat Golubev. Nu au fost raportate victime, mai precizează acesta.

Proletarsk se află la circa 250 de kilometri de frontiera ucraineană şi la circa 350 de kilometri de zonele de luptă aflate în mâinile Kievului pe linia frontului de est din Ucraina.

Forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone și acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării de petrol și instalații industriale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât în timpul nopţii cinci drone ucrainene „de tip aeronautic” în timpul nopţii, dintre care două deasupra regiunii Rostov.

De la începutul conflictului în 2022, Kievul a ţintit de mai multe ori instalaţii petroliere şi gaziere în Rusia, unele situate la sute de kilometri de frontierele sale, în cadrul a ceea ce el a calificat drept represalii juste la atacurile împotriva infrastructurilor sale energetice.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat recent forţele sale pentru că au lovit ţinte militare, inclusiv instalaţii petroliere, în Rusia, afirmând că aceste atacuri contribuie ca războiului să se încheie în mod corect.

Aceste atacuri cu drone intervin în condiţiile în care Ucraina a lansat un atac transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde ea afirmă că deţine controlul în peste 80 de localităţi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu