Atac armat la un liceu din SUA. Sunt cel puțin patru morți și mai mulți răniți. Atacatorul ar fi un adolescent de 14 ani

Data actualizării: Data publicării:
atac armat sua
Agenți speciali de la FBI au ajuns la liceul Apalachee pentru a ajuta forțele locale de aplicare a legii. Foto: captură video

Poliția de stat din Georgia a răspuns miercuri la o scenă activă la Apalachee High School din mica comunitate Winder. Un videoclip filmat în afara școlii arată că erau acolo cel puțin cinci ambulanțe și o mare prezență activă a poliției. Cel puțin un elicopter medical a putut fi văzut transportând un pacient de la fața locului. Potrivit unei declarații a Biroului Șerifului din Barrow County un suspect a fost arestat.

Joe Biden, „îndurerat” de uciderea mai multor persoane în atacul armat de la liceul de lângă Atlanta

Actualizare 23,10 Statele Unite nu pot accepta ca împuşcăturile mortale din şcolile ţării „să devină normă”, a afirmat miercuri preşedintele american Joe Biden, declarându-se „îndurerat” de uciderea mai multor persoane într-un atac armat într-un liceu de lângă Atlanta, scrie Agerpres.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie o întoarcere fericită la Winder, Georgia, se transformă într-un memento oribil: violenţa cu armă de foc continuă să distrugă vieţile cetăţenilor noştri”, a adăugat preşedintele SUA, cerând încă o dată Congresului să acţioneze, în special prin interzicerea puştilor de asalt.

Numărul morților a crescut. Atacatorul ar fi un adolescent de 14 ani

Actualizare 20,34 Conform surselor CNN, sunt cel puțin patru persoane ucise și alte aproximativ 30 rănite în atacul de la liceul Apalachee din Winder, Georgia. Informațiile sunt preliminare și pot fi modificate.

Un suspect este în arest, dar nu este clar dacă frecventează liceul. Potrivit surselor, acesta ar avea 14 ani.

Toate școlile din district au fost închise, iar poliția a fost trimisă în număr mare, ca măsură de precauție, la toate lunitățile școlare, dar nu există informații despre incidente sau scene secundare.

Unii dintre cei răniți grav au fost transportați spre spital cu un elicopter, iar elicoptere medicale suplimentare sunt în așteptare.

Doi morți și mai mulți răniți, la liceul din Georgia

Actualizare 20,08 Cel puțin două persoane au fost ucise atacul armat de la liceul Apalachee din Winder, Georgia. Suspectul se află în custodia poliției.

----- Știre inițială -----

Un suspect este în arest după ce autoritățile au primit un raport privind un atac armat la liceul Apalachee din Winder, Georgia, potrivit unei declarații a Biroului Șerifului din Barrow County.

Au fost raportate victime, totuși detaliile privind numărul sau condițiile acestora nu sunt disponibile în acest moment”, se arată în comunicat, conform CNN.

Un spital local primește pacienți cu răni împușcate legate de incident, a declarat o sursă medicală pentru CNN.

Agenți speciali de la FBI au ajuns la liceul Apalachee pentru a ajuta forțele locale de aplicare a legii, a declarat un purtător de cuvânt al biroului pentru CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a direcționat toate resursele disponibile ale statului să asiste la fața locului, a spus el într-o declarație pe rețelele de socializare. Guvernatorul i-a îndemnat pe „toți georgienii să se alăture în rugăciune pentru siguranța celor din sălile de clasă, atât în ​​comitatul Barrow, cât și în stat”.

Winder, o comunitate la aproximativ o oră apropiere de Atlanta, are o populație de aproximativ 18.338 de locuitori la recensământul din 2020, potrivit Biroului de Recensământ al SUA.

Districtul din Barrow County, căruia îi aparține școala, este al 24-lea cel mai mare district școlar din stat, conform site-ului web al districtului. Deservește aproximativ 15.340 de elevi, dintre care 1.932 sunt înscriși la Apalachee High School.

știre în curs de actualizare

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A fost descoperită o ființă care întinerește în loc să îmbătrânească și care...
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
O boală mortală amenință la granița României. E pentru prima oară în 100 ani. Care sunt simptomele?
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Unul dintre cei mai faimoși actori ai planetei în anii '90, de nerecunoscut astăzi. Pozat de paparazzi după...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...