Armata lui Putin ar fi reușit să ajungă în centrul orașului strategic Vuhledar. Anunțul făcut de forțele Kievului

Data publicării:
razboi in ucraina
Război în Ucraina. Foto: Profimedia

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene situat pe o poziţie înaltă în provincia estică Doneţk, a confirmat marţi şeful administraţiei militare ucrainene din această provincie, Vadim Filaşkin, transmit agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

"Inamicul este deja aproape în centrul oraşului", iar situaţia militară în Vuhledar este extrem de dificilă, a spus Vadim Filaşkin la televiziunea ucraineană.

Potrivit platformei ucrainene de analiză a evoluţiei războiului "DeepState", trupele ruse încearcă acum să le încercuiască pe cele ucrainene în centrul oraşului.

Această localitate, o redută situată pe un teren înalt şi care a rezistat asalturilor ruseşti de când Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei în februarie 2022, avea înainte de război o populaţie de circa 14.000 de locuitori. Mai sunt acum acolo doar 107 persoane, care au refuzat evacuarea, potrivit şefului administraţiei militare ucrainene.

Analiştii militari ucraineni estimează că un control deplin asupra oraşului Vuhledar ar înlesni continuarea înaintării trupelor ruse, care ar profita de controlul unor înălţimi cheie pentru focul de artilerie.

Armata rusă a avansat constant în ultimele două luni pe frontul din estul Ucrainei, unde anunţă aproape zilnic ocuparea unor noi localităţi, în pofida ofensivei lansate de armata ucraineană pe 6 august în provincia rusă Kursk, operaţiune prin care Ucraina a sperat ca Rusia să-şi mute suficient de multe trupe de pe frontul ucrainean pentru a-i opri înaintarea.

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri