Arestări în Grecia după incendii provocate de artificii trase de pe o navă. Sute de pompieri intervin la 70 de focare greu de controlat

Data actualizării: Data publicării:
pompieri in grecia
Treisprezece persoane de la bordul unui iaht au fost arestate în Grecia după un incendiu de pădure care ar fi fost declanşat de artificiile trase de pe navă. FOTO: Profimedia Images

Treisprezece persoane de la bordul unui iaht au fost arestate în Grecia după un incendiu de pădure care ar fi fost declanşat de artificiile trase de pe navă. Între timp, pompierii încearcă să oprească incendiile întețite de vântul puternic pe două insule greceşti şi în alte părţi ale Greciei. Mai multe regiuni se confruntă cu un risc ridicat de noi incendii şi duminică, scrie Reuters.

Autorităţile elene au arestat sâmbătă treisprezece persoane aflate la bordul unui iaht, în urma unor acuzaţii potrivit cărora focuri de artificii trase de pe ambarcaţiune au provocat un incendiu pe insula Hydra, relatează Reuters.

Incendiul, care a ars o parte din singura pădure de pini de pe insulă, a reuşit să fie pus sub control sâmbătă dimineaţa devreme. Persoanele implicate vor fi prezentate duminică în faţa unui procuror, au precizat pompierii într-un comunicat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Insula Hydra, situată în Golful Saronic, la sud-vest de Atena, este foarte populară printre turişti şi navigatori. "Suntem indignaţi", a declarat primarul din Hydra, George Koukoudakis, la televiziunea publică. "Dacă acest lucru este adevărat, este ceva care mă întristează cu adevărat", a adăugat el.

Între timp, peste 30 de pompieri sprijiniţi de două avioane şi cinci elicoptere s-au luptau cu un incendiu pe insula Andros din Marea Egee, departe de staţiunile turistice, unde patru comunităţi au fost evacuate ca măsură de precauţie.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia, dar au devenit mai devastatoare în ultimii ani, pe fondul verilor mai calde şi mai uscate pe care oamenii de ştiinţă le leagă de schimbările climatice.

Un incendiu din apropierea Atenei, săptămâna trecută, a forţat zeci de persoane să-şi părăsească casele, despre care autorităţile au spus că au considerat că este rezultatul unei incendieri, precum şi al condiţiilor calde şi uscate.

Meteorologii spun că cele mai recente incendii au loc în condiţiile în care ţara se confruntă pentru prima dată cu condiţii ”caldură-uscăciune-vânt” atât de devreme în vara.

”Nu-mi amintesc un alt an în care să ne fi confruntat cu asemenea condiţii atât de devreme, la începutul şi mijlocul lunii iunie”, a declarat meteorologul Thodoris Giannaros, la televiziunea de stat.

Vineri, un bărbat de 55 de ani a murit la spital după ce a fost rănit într-un incendiu în regiunea Ilia din peninsula Peloponez din Grecia, în timp ce mai multe incendii s-au produs în vârful sudic al Greciei.

Câteva sute de pompieri au fost trimişi de vineri pentru a lupta împotriva a peste 70 de incendii forestiere din toată ţara.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pasărea fioroasă care a reapărut în România. Toată lumea credea că a dispărut
Digi FM
Dana Nălbaru lucrează de zor la gradina de la țară. „O femeie obosită, dar fericită"
Pro FM
De ce arestarea lui Justin Timberlake ar putea fi ultima picătură pentru Jessica Biel. Peste câte a trecut...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea...
Newsweek
Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?
Digi FM
Imagini de la nunta în stil libanez a Andei Adam. Rochie “bătută” în cristale, petrecere începută în autobuz...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul în care un câine Husky e surprins în timp ce cânta. Imaginile sunt virale: „E chiar mai bun decât...
Film Now
În anii '90, făcea furori în „Renegatul”. Cum arată astăzi și în ce producții mai joacă Lorenzo Lamas, tatăl...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...