Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost sâmbătă, într-o vizită surpriză la Kiev, unde a promis o "creştere amplă" a ajutorului umanitar şi militar neletal sud-coreean pentru Ucraina. El a fost însoțit de soția lui, Kim Keon-hee, care a captat atenția ucrainenilor datorită faptului că arată mult mai tânără decât vârsta reală. Pe rețelele sociale au curs valuri de comentarii la întrebarea "Știați că soția președintelui sud-coreea are 50 de ani?".
Kim Keon-hee i-a impresionat pe ucraineni. Nimeni nu a bănuit că are 50 de ani.
Apariția sa alături de președintele Yoon Suk Yeol a fost intens comentată pe rețelele sociale.
Majoritatea au crezut că este mult mai tânără decât vârsta pe care o arată. În septembrie, ea va împlini 51 de ani:
"80% este genetic și 20% o bună îngrijire a pielii."
"Coreea de Sud este clar țara chirurgiei plastice. Nu e nicio surpriză."
"Ăsta e secretul îngrijirii pielii în Coreea. Cea mai bună îngrijire."
"Toți asiaticii îmbătrânesc lent. Până să treacă de 60, apoi dintr-o dată arată de 100. E ciudat."
"Arată ca Priscilla Presley."
"Este frumoasă. Un cuplu frumos, de altfel."
"Nu m-am gândit niciodată, credeam că are 30. Este foarte frumoasă."
"Arată ca la 20."
"Am crezut că este fiica președintelui."
"Femeile asiatice au fost binecuvântate ..... tot ce am auzit despre această doamnă remarcabilă demonstrează că este o persoană bună."
"Ups, am crezut că are vreo 25 de ani."
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Care a fost scopul vizitei la Kiev
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis sâmbătă o "creştere amplă" a ajutorului umanitar şi militar neletal sud-coreean pentru Ucraina, după o întâlnire la Kiev cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmit agenţiile internaţionale de presă.
Ajutorul umanitar sud-coreean destinat Ucrainei se va majora la 150 de milioane de dolari în 2023 faţă de 100 milioane de dolari în 2022 şi Seulul va "creşte amploarea sprijinului acordat anul trecut, când a furnizat materiale cum ar fi căşti şi veste antiglonţ", a menţionat preşedintele sud-coreean, care a efectuat o vizită neanunţată la Kiev.
Coreea de Sud, al nouălea exportator de arme pe plan global, a trimis Ucrainei ajutor umanitar şi a vândut de asemenea tancuri şi tunuri Poloniei, aliat cheie al Kievului în lupta împotriva forţelor ruse. În acelaşi timp, notează AFP, ţara asiatică urmează de multă vreme o politică de a nu furniza arme regiunilor aflate în conflict, în pofida cererilor repetate în acest sens din partea SUA, a aliaţilor europeni şi a Ucrainei însăşi.
Preşedintele sud-coreean a vizitat mai întâi oraşul Bucea, scena unui masacru asupra civililor imputat armatei ruse, înainte de a se întâlni cu omologul său ucrainean. El a mărturisit că "Ucraina de astăzi" i-a "adus aminte de Coreea de Sud de altă dată" şi a salutat ajutorul internaţional care i-a permis ţării sale să obţină o "victorie miraculoasă" asupra Nordului şi să devină una din primele economii mondiale.
La începutul acestui an, Coreea de Sud a dezminţit informaţii lansate de mass-media americane în sensul că ar urma să livreze obuze Ucrainei, asigurând că decizia sa de a nu livra arme letale Kievului a rămas neschimbată. La rândul său, Volodimir Zelenski i-a mulţumit sâmbătă omologului ucrainean pentru această primă vizită "semnificativă" în Ucraina.