Alegeri prezidențiale SUA: Donald Trump și-a ales vicepreședintele. Cine este J.D. Vance

Data actualizării: Data publicării:
j d vance
Foto: J. D. Vance / Sursa foto: Profimedia Images

Fostul președinte Donald Trump l-a ales pe senatorul din Ohio J.D. Vance drept partener de candidatură la prezidențialele din noiembrie, a anunțat candidatul republican luni pe rețelele de socializare. Imediat după acest anunț, Trump a fost desemnat oficial candidatul republican la președinția SUA.

După o lungă deliberare și având în vedere talentele extraordinare ale multor alții, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance al Marelui Stat Ohio”, a postat Trump pe rețeaua sa socială Truth Social, conform CNN.

J.D. a servit cu onoare țara noastră în Marină, a absolvit în doi ani la Universitatea de Stat din Ohio, Summa Cum Laude, și este absolvent al Facultății de Drept la Yale, unde a fost editor al The Yale Law Journal și președinte al Asociației Veteranilor de Drept din Yale. Cartea lui J.D., „Hillbilly Elegy”, a devenit un best seller și un film major, deoarece a promovat bărbații și femeile harnici din țara noastră. J.D. a avut o carieră de afaceri de succes în tehnologie și finanțe, iar acum, în timpul campaniei, se va concentra puternic pe oamenii pentru care a luptat atât de strălucit, muncitorii și fermierii americani din Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota și mult dincolo", a mai spus Trump.

În calitate de vicepreședinte, J.D. va continua să lupte pentru Constituția noastră, să fie alături de trupele noastre și va face tot posibilul pentru a mă ajuta să fac AMERICA DIN NOU MARE. Felicitări senatorului J.D. Vance, soției sale, Usha, care a absolvit și ea Facultatea de Drept la Yale, și celor trei copii frumoși ai lor. MAGA2024!

Decizia îl scoate în evidență și mai mult pe Vance, care a adoptat agenda populistă a fostului președinte după ani de critici ascuțite la adresa lui Trump. Vance, un capitalist de risc și autorul celei mai bine vândute cărți de memorii „Hillbilly Elegy”, a fost ales în Senatul SUA în 2022, după ce a primit un impuls de la Trump într-un disputat primar republican.

Cine este J.D. Vance

James David Vance s-a născut în Middletown, Ohio în anul 1984 și provine dintr-o familie cu origini scoțiene-irlandeze.

Acesta a făcut parte timp de patru ani din Marina SUA și a servit în Irak, apoi s-a înscris la Universitatea de Stat din Ohio, unde a absolvit științe politice și filozofie.

În anul 2017, Vance s-a mutat din California unde a lucrat în biotehnologie, și a înființat propria companie de capital de risc, cu sprijinul fondatorului PayPal, Peter Thiel.

Vance a intrat în Congres cu ajutorul lui Trump, a cărui aprobare l-a ajutat să câștige o cursă controversată în 2022.

Vance l-a criticat pe Trump în 2016, iar șase ani mai târziu, Trump l-a umilit public pe Vance chiar și după ce l-a susținut la alegerile din 2022.

În Senat, Vance a fost un susținător deschis al lui Trump și adesea votează în conformitate cu interesele fostului președinte. El s-a opus unui proiect de lege privind ajutorul Ucrainei la începutul acestui an, adoptând critica lui Trump de a oferi mai mult ajutor. De asemenea, este apropiat de Donald Trump Jr., care l-ar fi și influențat pe Donald Trump în decizia de a-l alege pe Vance, spunându-i că e un adevărat „credincios” al agendei fostului președinte.

Vance, un fost analist de risc, veteran și autor, s-a numărat printre candidații care au primit materiale de verificare la vicepreședinție din campania lui Trump.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville