A fost publicată o listă cu 388 de persoane date dispărute după incendiile din Hawaii

Data actualizării: Data publicării:
incendiu lahaina (20)
Flăcările au distrus cea mai mare parte din orașul istoric Lahaina și incendiile sunt Maui sunt considerate acum cel mai mare dezastru natural din istoria statului Hawaii. Sursa foto Profimedia Images

Autorităţile din Hawaii au publicat o listă cu 388 de persoane încă dispărute, la mai bine de două săptămâni de la cele mai grave incendii din ultimul secol din Statele Unite, care au provocat moartea a cel puţin 115 persoane pe insula Maui.

Incendiul a distrus oraşul turistic Lahaina, iar numărul de persoane care încă nu au fost găsite alimentează speculaţiile. Odată cu publicarea acestei liste oficiale de nume, autorităţile speră să avanseze căutările pentru a determina adevărata amploare a tragediei.

"Avem nevoie de ajutorul vostru", a declarat şeful poliţiei din Maui, John Pelletier, într-un mesaj video, cerând publicului să contacteze FBI dacă un nume de pe listă corespunde unei persoane care este în viaţă.

Marţi seară, poliţia federală a explicat că mai erau încă 1.100 de persoane dispărute. Nu a fost imediat clar cum de acest număr a scăzut la 388 în decurs de două zile. Lista include doar persoanele pentru care au fost furnizate numele şi prenumele, precum şi datele de contact ale persoanei care a anunţat dispariţia, a precizat John Pelletier, scrie News.ro.

De la catastrofă, autorităţile locale au cerut FBI să intervină pentru a uniformiza datele de pe numeroasele liste care circulau pe reţelele sociale şi în adăposturi şi care includeau mii de persoane dispărute. Ca urmare, mulţi supravieţuitori au fost identificaţi şi localizaţi. Cu toate acestea, autorităţile se aşteaptă ca bilanţul uman deja grav de pe urma dezastrului să crească. Căutările în unele dintre clădirile carbonizate se dovedesc extrem de dificile şi este posibil să dureze încă săptămâni.

Publicarea listei oficiale a celor dispăruţi pe reţelele sociale a stârnit o serie de comentarii din partea unor persoane care susţineau că unele dintre nume corespundeau cu cele ale unor persoane care se aflau în siguranţă. Această metodă fusese deja folosită de autorităţile americane după Camp Fire, un vast incendiu care a făcut 85 de victime în 2018 în California şi în urma căruia 1.300 de persoane au fost iniţial date dispărute.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cea mai bogată familie din lume depășește șeicii arabi și imperiile modei. Cum au ajuns pe...
Digi FM
Acuzații șocante la adresa lui Donald Trump! Fosta Miss Elveția, românca Beatrice Keul, rupe tăcerea
Pro FM
Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu...
Film Now
Zendaya, noi declarații despre scenele intime din „Challengers”: „Este mult mai mult decât pare”
Adevarul
Bashar al-Assad, primele declarații după fuga la Moscova: „Siria este în mâinile teroriştilor”
Newsweek
DOCUMENT Poștașii aduc un bonus mare la pensie săptămâna aceasta. Care pensionari îl primesc?
Digi FM
Laurențiu Cazan, obișnuit cu viața în Olanda, compară “Țara lalelelor” cu România: “Acolo, dacă te...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Ce a făcut o vacă după ce stăpânul său a vândut-o unui vecin: „Asta se întâmplă când vinzi un animal fără...
Film Now
Kate Winslet, apariție rară alături de fiul ei cel mare. Joe are 20 de ani și este copia fidelă a părinților...
UTV
Reactia lui Sydney Sweeney dupa criticile dure legate de aspectul ei fizic