A fost făcută publică înregistrarea discuției dintre dispeceri în momentul în care podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit, după ce un vas s-a izbit violent de el. Cei șase oameni dispăruți încă nu au fost găsiți, iar autoritățile spun că ar fi vorba despre muncitori imigranți din America Latină. Totodată, până acum niciun scafandru nu a putut intra în apă la locul prăbușirii podului, din cauza „condițiilor periculoase”, transmit BBC și The Guardian.
În înregistrare se aude cum dispecerii discută despre oprirea traficului și alertarea muncitorilor de pe pod, moment în care apare un apel care raportează că podul s-a prăbușit.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Discuția dintre dispeceri:
„- Am nevoie de unul dintre voi pe partea de sud și unul dintre voi pe partea de nord pentru a opri tot traficul pe pod.
- Se apropie un vas care tocmai și-a pierdut direcția.
- Deci, până când vor ține acest lucru sub control, trebuie să oprim traficul.
- Sunt în drum spre partea de sud. Opresc traficul acum.
- Există un echipaj care lucrează la pod chiar acum?
- Vrei să opresc traficul pe această parte?
- Da, dacă putem opri traficul. Doar asigurați-vă că nimeni nu este pe pod.
- Nu sunt sigur dacă există un echipaj acolo.
- Dispecerat C13, întregul pod tocmai s-a prăbușit.”
Cei șase oameni dispăruți încă nu au fost găsiți
Potrivit celor mai recente informații, niciun scafandru nu a intrat încă în apă acolo unde s-a prăbușit podul, din cauza condițiilor periculoase, transmite The Guardian.
„Câmpul de moloz este destul de mare și știu că de aceea ezită să trimită scafandri în jos, deoarece unele dintre resturi încă se mișcă. Este întuneric”, au explicat autoritățile.
Cele șase persoane dispărute în urma tragediei încă nu au fost găsite, iar, potrivit ultimelor date, ar fi vorba despre muncitori imigranți din America Latină.
De asemenea, Ambasada Mexicului la Washington a confirmat că unii dintre cei șase muncitori în construcții dispăruți sunt mexicani.
„Șase muncitori sunt dați dispăruți, inclusiv mexicani, guatemalezi și salvadorieni”, se mai arată într-o postare a Ambasadei postată pe rețelele sociale.
Președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, într-o conferință de presă, a declarat că prăbușirea podului arată modul în care lucrătorii migranți din SUA își asumă adesea locuri de muncă riscante.
Lppez Obrador a confirmat că doi dintre muncitorii dispăruți erau cetățeni mexicani. Un al treilea a fost salvat și este acum în siguranță, a spus el.
Podul, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit marți
Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Potrivit oficialilor din statul Maryland, nava a apucat să transmită un semnal SOS înainte de impact, iar autoritățile au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă.
Oficialii au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă.
Pe pod se aflau echipaje de muncitori care efectuau lucrări de reparație a carosabilului.
Joe Biden a declarat marți, în urma prăbușirii podului din Baltimore, că operațiunea de căutare și salvare continuă. De asemenea, președintele SUA a explicat că a fost un accident și că podul va fi reconstruit.
Podul Francis Scott Key traversează râul Patapsco până în portul Baltimore. Podul s-a deschis în 1977 și poartă numele autorului „The Star-Spangled Banner”, imnul național al Statelor Unite. Se crede că Scott Key a stat în apropierea locului în care avea să se construiască podul atunci când a fost martor la bombardarea Fort McHenry, în 1814 (în timpul războiului anglo-american dintre 1812-1815), moment care l-a inspirat să scrie imnul național al SUA.
Editor : B.C.