1 din 10 republicani nu mai vor să voteze cu Donald Trump după ce a fost condamnat penal (sondaj Reuters)

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Donald Trump urmează să fie condamnat pe 11 iulie, iar un sondaj realizat de Reuters arată că electoratul este împărțit cu privire la o pedeapsă cu închisoarea. Sursa foto: Profimedia Images

Zece la sută dintre alegătorii înregistrați republicani spun că e puțin probabil să mai voteze cu Donald Trump, după ce acesta a fost condamnat penal de juriul de la New York pentru falsificarea înregistrărilor comerciale, care acopereau o plată în bani către vedeta de filme pentru adulți Stormy Daniels, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos realizat imediat după pronunțarea sentinței și încheiat vineri.

Sondajul Reuters/Ipsos care s-a desfășurat timp de două zile, realizat la câteva ore după condamnarea candidatului republican la președinție de către un juriu din Manhattan, joi, a mai constatat că 56% dintre alegătorii înregistrați republicani au declarat că speța nu va avea niciun efect asupra votului lor și 35% au spus că e mai probabil să-l sprijine pe Trump, care a susținut că acuzațiile împotriva lui sunt motivate politic și a promis că va face apel.

Potențiala pierdere a unei zecimi dintre alegătorii republicani este mai semnificativă pentru Trump decât sprijinul obținut in partea a mai mult de o treime dintre aceștia, deoarece mulți dintre cei din urmă ar putea vota pentru el, indiferent de ce condamnare primește.

Dintre alegătorii înregistrați independenți, 25% au spus că verdictul i-a influențat să nu îl mai susțină în noiembrie, în comparație cu 18% care au spus că sunt mai determinați și 56% care au spus că acesta nu are niciun impact asupra deciziei lor.

Verdictul ar putea zgudui serios cursa dintre Trump, care a fost președinte al SUA în perioada 2017-2021, și președintele democrat Joe Biden înaintea alegerilor din 5 noiembrie.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt de obicei decise de marje mici într-o mână de state competitive, ceea ce înseamnă că chiar și un număr mic de alegători care își abandonează candidații poate avea un impact major.

Biden și Trump rămân blocați într-o cursă strânsă, 41% dintre alegători spunând că l-ar vota pentru Biden dacă alegerile ar avea loc astăzi și 39% spunând că îl vor alege pe Trump, potrivit sondajului, care a chestionat 2.556 de adulți din SUA.

Avantajul marginal al lui Biden s-a situat în marja de eroare de aproximativ 2 puncte procentuale a sondajului pentru alegătorii înregistrați, menținând-o în concordanță cu un sondaj Reuters/Ipsos de la începutul lunii, care a arătat că Trump și Biden aveau fiecare sprijin de 40%. În ambele sondaje, aproximativ unul din cinci alegători declară că este indecis, înclinând spre un candidat terț sau ar putea să nu voteze deloc.

Alegerile sunt încă la peste cinci luni distanță, ceea ce înseamnă că multe s-ar putea schimba de acum până pe 5 noiembrie, iar unii strategi republicani spun că vestea condamnării lui Trump va avea o influență redusă asupra gândirii alegătorilor până atunci.

Trump urmează să fie condamnat pe 11 iulie, iar sondajul arată că electoratul este împărțit cu privire la o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiunile sale, 53% dintre alegătorii înregistrați spunând că nu ar trebui să fie încarcerat din cauza acestei spețe și 46% spunând că ar trebui să fie trimis după gratii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale