Zeci de muncitori lucrează pe un şantier din sudul Capitalei. Din serele care au fost cândva pe cele 50 de hectare de teren au mai rămas câteva schele. Costurile mari cu utilităţile şi concurenţa legumelor din import au pus pe butuci o afacere cândva înfloritoare.
În aceste sere erau produse jumătate dintre legumele care ajungeau în magazinele din București. Acum vor fi ridicate mai multe blocuri, iar primele 500 de locuințe vor fi terminate anul acesta.
Cinci dezvoltatori s-au unit ca să construiască un miniorăşel cu 15.000 de apartamente, unde vor locui, speră ei, 50.000 de oameni. Vor fi gata până la sfârşitul lui 2020. O cifră-record, ţinând cont că toţi constructorii adunaţi la un târg imobiliar prezintă atâtea locuinţe.
Terenul ieftin din sudul Capitalei a fost mană cerească pentru mulţi dezvoltatori imobiliari. Un metru pătrat costă mai puţin de jumătate faţă de nordul Capitalei. În total, cele 50 de hectare valorează 75 de milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.
Viitorii proprietari vor plăti chiar jumătate din costul unui apartament din centrul Capitalei. O locuinţă cu două camere şi 40 de metri pătraţi poate fi cumpărată cu 34.900 euro.
Şi la Arad, pe locul unde cândva erau sere va fi construit un cartier de case.
„Ne întindem pe 13 hectare, în total vom avea 300 de unități”, a declarat Laura Mitroi, consultant imobiliar.
Amplasat în nordul orașului, terenul pe care odinioară funcționau serele oferă acum două avantaje pentru dezvoltatorul imobiliar: se află la cinci kilometri de centrul orasului și, în al doilea rând, în jur cadrul natural încă e intact.