Valoarea bonurilor de masă ar putea creşte

Data publicării:
bonuri2
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Senatorii cer ca bonurile de masă să fie de 13 lei pe zi sumă care, statistic, ar fi valoarea medie a unei mese de prânz în România. Iar parlamentarii nu vor doar ca populaţia să mănânce mai mult, dar şi mai sănătos. Au propus acordarea unor tichete de masă bio cu o valoare cu 20% mai mare decât cea a tichetelor, adică 15,6 lei. Cum se va putea urmări însă achiziţia doar de alimente bio... Dumnezeu ştie! Pentru că angajatului i se prezintă tichetele şi la magazin se pune totul de-a valma.

Creşterea dintr-un foc cu 40%, 38% mai precis, e cam periculoasă. E un bon valoric, sunt pseudo-bani. Sunt undeva la două milioane de beneficiari de tichete de masă, creşterea lunară ar fi de circa 75 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că ar fi disponibile pentru consum rapid 150 de milioane de lei suplimentar. Care se duc strict către consumul de alimente, unul care a urcat destul de puternic după reducerea de TVA.

Pe de altă parte ar putea să reducă presiuena pe salarii, pentru că urcarea valrii tichetelor este asimilată majorării venitului.

Prin același proiect de lege mai revine ideea etichetării produselor care pot provoca boli de inimă, o etichetare de avertizare, de genul celor de pe pachetele de țigări.

În acelaşi timp, a fost cerută etichetarea specială a alimentelor. Alimentele cu un risc crescut de boli cardiovasculare ar urma să fie marcate cu un dreptunghi roşu şi cu mesajul „consumaţi numai ocazional”, cele cu risc moderat ar urma să fie marcate cu un dreptunghi portocaliu, iar cele cu risc scăzut vor fi marcate cu un dreptunghi verde şi mesajul „alegere sănătoasă”.

Dar, este acel semafor alimentar despre care tot parlamentarii vorbeau în urmă cu ceva ani, dar care este destul de greu de introdus. Pentru că la unele produse riscul asupra sănătăţii este greu de măsurat. Iar giganţii alimentari sunt înarmaţi tot timpul cu studii clinice care demonstrează că alimentele lor nu au niciun risc asupra sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Documentul pe care românii trebuie să îl depună până la final de mai. Vor plăti sume mult mai mari
Digi FM
Au apărut rezultatele analizelor lui Rareș, tânărul de 20 de găsit mort în apartament. Ce droguri ar fi...
Pro FM
Zoli Toth de la Sistem a divorțat în mare discreție de mama fetelor lui: Nu a fost tot timpul lapte și miere...
Film Now
Câți copii are Jeff Goldblum. Celebrul actor a devenit tată la vârsta de 62 de ani: „Nu regret deloc”
Adevarul
Dalma Maradona a dezvăluit ce mirosea în camera în care a murit celebrul său tată: Era inumană!
Newsweek
Haos la Casa de Pensii. Sistemul, iarăși, nu merge. Care pensionari iau pensii mai mici? DOCUMENT
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Crezi că rezolvi acest puzzle în 30 de secunde? Doar persoanele cu minți agere pot vedea unde se „ascunde”...
Digi Animal World
Un animal misterios le dă fiori oamenilor din Colorado: „Ar putea fi un Chupacabra?”. Imaginile sunt virale
Film Now
Cauza morții lui Michelle Trachtenberg a fost dezvăluită. Ce au aflat medicii după ce familia actriței s-a...
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...