VIDEO Val de probleme pe o centură abia deschisă. DRDP Timișoara: „A fost nevoie să montăm indicatoare noi”

Data publicării:
centura tm
La doar câteva zile de la deschiderea traficului pe șoseaua ocolitoare a Timișoarei au apărut și primele probleme. Foto: DRDP Timișoara

Accidente, animale lovite de mașini, întoarceri pe interzis, bicicliști și depășiri periculoase. Așa arată tabloul de pe Centura Timișoara Sud, după doar o săptămână de la deschiderea circulației. Drumarii au transmis că la doar câteva zile de la inaugurare au fost nevoiți să suplimenteze indicatoarele rutiere din cauza șoferilor care ori sunt agresivi, ori neatenți.

La doar câteva zile de la deschiderea traficului pe șoseaua ocolitoare a Timișoarei au apărut și primele probleme. Șoferi care întorc pe linie continuă, depășiri periculoase și chiar accidente. Un bărbat, de exemplu, s-a răsturnat cu mașina pe marginea drumului și a distrus peretele de siguranță al șoselei.

Alina Sabou - purtător de cuvânt DRDP Timișoara: Comportamentul responsabil în trafic al șoferilor nu este tot timpul ca la carte, de aceea a fost nevoie să montăm indicatoare noi în unele zone unde au apărut probleme. Este vorba de indicatoare care interzic virarea la stânga sau unde nu au voie să întoarcă în mijlocul drumului.

Pe lângă aceste indicatoare, drumarii au montat și panouri care să îi avertizeze pe șoferi dacă merg pe contransens.

Mihai Vălușescu - jurnalist Digi24: Pe lângă marcajul de pe șosea, care le transmite șoferilor mai mult decât evident că în această zonă depășirile, dar și întoarcerile sunt interzise, cei de la DRDP Timișoara s-au văzut nevoiți să monteze indicatoare suplimentare, care să le arate șoferilor acest lucru.

Neregulile au fost observate și de șoferii care tranzitează șoseaua ocolitoare.

Șofer: Sunt viteziști, le place. E nouă, îți vine să mergi cu viteză, este normal și atunci se întâmplă ce se întâmplă. Am observat și eu, am avut vreo 2-3 depășiri dinastea pe lângă mine de au trecut, m-am uitat, măi sunt avioane.
- Cum ați reacționat?
- Calm, stau în banca mea îmi văd de ale mele.

Șofer: Sunt care se grăbesc la încărcat și atunci merg mai repede.
- Când îi vedeți ce faceți?
- Încercăm să mergem mai încet.

Șofer: Fiecare decide cum conduce pe centură.

Pe lângă viteza excesivă și depășiri periculoase, mulți șoferi s-au încurcat pe noua șosea și au ratat ieșirea.

Mihai Vălușescu - jurnalist Digi24: Ca să evite, totuși, astfel de situații, autoritățile recomandă șoferilor să folosească dispozitive GPS pentru că, de săptămâna aceasta, Centura Timișoarei este vizibilă și pe aplicații.

Șoseaua de ocolire sud a Timișoarei are 26 de kilometri, iar construcția ei a durat 4 ani.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri