Investiţie importantă în judeţul Braşov. La doar 3 luni de la viitura care a distrus podul de la Comăna, autorităţile au început construcţia unuia nou. Investiţia, în valoare de aproape 20 de milioane de lei, le va uşura viaţa celor 3.000 de oameni nevoiţi să ocolească acum zeci de kilometri.
Viitura abătută în luna iulie asupra localităţii Comăna, judeţul Braşov, a dus la distrugerea vechiului pod. Localnicii l-au traversat o perioadă pe jos, dar apoi circulaţia a fost interzisă. La solicitarea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Braşov, Guvernul a acordat bani pentru refacerea lui. Firma care a câştigat licitaţia pentru reconstruirea podului şi-a organizat deja şantierul.
Valerian Dascălu, şef de şantier: Preconizăm ca la anul, în 2019, undeva în jurul datei de 20 august, să permitem circulația pietonală. O să avem 3 escavatoare pe șenile, o să avem 2 buldoescavatoare, 4 autobasculante, avem dotarea noastra completă.
Prefectul judeţului, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, au vizitat şantierul pentru a grăbi lucrările.
Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov: Avem 12 luni până când acest pod care a fost luat de râul Olt va fi reconstruit din temelii. Este o investiție foarte importantă, dat fiind faptul că acest pod făcea legătura între Comăna, Crihalma și Ticus.
Autorităţile judeţene au anunţat şi etapele lucrărilor.
Adrin Vestea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov: Vor începe de pe malul drept al Oltului, vor îngusta Oltul ca să poată să înceapă să facă piloții forați. Cât mai repede să-l repare, pentru că oamenii rămân fără servicii, nu mai vin mașinilie. Ambulanța, când e caz urgent, până vine, nu știm ce se poate întâmpla.
-Oamenii aia de dincolo nu au pe unde trece.
Viorel Grusea, primar Comăna: Într-adevăr, ne-am mișcat foarte repede și ne-am făcut toate lucrurile în situație de urgență, dar nu le poți face sărind etapele.
Reconstrucţia podului dintre Comăna şi Crihalma va costa 19,8 milioane de lei, bani alocaţi prin Compania Naţională de Investiţii.