Metrorex anunţă suplimentarea numărului de trenuri, în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6

Data publicării:
calatori pe peron la metrou
Foto: Metrorex

Compania Metrorex anunţă o serie de măsuri care au rolul de a reduce impactul asupra călătorilor în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta reţeaua de metrou existentă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Printre măsurile anunţate se numără suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor.

„Metrorex, prin Dispeceratul Central, monitorizează permanent traficul de călători şi ia toate măsurile necesare atât prin preluare fluxurilor crescute de utilizatori, cât şi pentru reglarea corespunzătoare a intervalelor de circulaţie. Printre măsurile implementate amintim:
-Suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor
-Reducerea intervalelor de aşteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu şi eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulaţie.
-Informarea constantă a publicului călător prin intermediul sistemului de anunţuri din staţiile de metrou, pe site-ul oficial Metrorex, pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, LinkedIn ale Metrorex, precum şi prin intrmediul mass-media” anunţă compania printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Măsurile anunţate de Metrorex, au scopul de a reduce impactul asupra călătorilor în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta reţeaua de metrou existentă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni.
Evenimente

Magistrala 6 - 1 Mai – Otopeni - va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni, fără transbordare la staţia 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Proiectul vizează, pe lângă construirea magistralei, şi achiziţionarea a 12 trenuri noi de metrou.

Pentru construirea noii magistrale este nevoie de restricţionarea anumitor porţiuni de circulaţie rutieră. „Măsurile de restricţionare sunt programate din timp şi eventualele modificări sunt anunţate în prealabil. Devierea traficului şi semnalizarea rutieră sunt realizate cu suportul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

”Încurajăm publicul călător care tranzitează zona de Nord -Vest a Capitalei să utilizeze metroul, o soluţie potrivită pentru a ajunge rapid, ieftin şi sigur la destinaţie, mai ales în această perioadă caniculară. Totodată, în sprijinul publicului care locuieşte în zona Metropolitană Bucureşti-Ilfov, Metrorex oferă posibilitatea utilizării parcării Terminalului Multimodal Străuleşti, care are peste 600 de locuri de parcare”, precizează oficialii Metrorex.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperirea făcută de doi clienți Uber. Ce au semnat în aplicație fără să-și dea seama
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Boala de care suferă Anca Țurcașiu: „Nu există remediu”. Artista nu mai consumă carne de 34 de ani și a...
Film Now
Părinții ei sunt celebri la Hollywood, iar acum joacă în primul său film major. Până la 21 de ani, a pășit de...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...