Record istoric: Bitcoin a depăşit pentru prima dată pragul de 95.000 de dolari

Data publicării:
Monede virtuale.
Monede virtuale. Foto: Getty Images

Criptomoneda Bitcoin a depăşit joi pentru prima dată pragul de 95.000 de dolari, susţinută în continuare de „efectul Trump”, deoarece piaţa anticipează o legislaţie mai flexibilă şi politici economice favorabile criptomonedelor sub viitoarea administraţie americană, potrivit News.ro.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizare a depăşit această bornă în jurul orei 01:24 GMT, atingând un nou nivel record de 95.004,50 dolari.

Bitcoin şi-a moderat apoi câştigurile în următoarele câteva minute şi se tranzacţiona cu 94.907 dolari în jurul orei 01:45 GMT.

De la victoria lui Donald Trump la 5 noiembrie, valoarea bitcoin a crescut cu aproximativ 35%, amintește AFP.

După ce şi-a depăşit recordul în martie, moneda digitală a urcat peste 80.000 de dolari în 10 noiembrie şi apoi peste 90.000 de dolari la 13 noiembrie.

„Bitcoin se îndreaptă spre evaluarea fenomenală de 100.000 de dolari, susţinută de încrederea tot mai mare că administraţia Trump va inaugura o eră favorabilă criptomonedelor, iar speculatorii se mobilizează, alimentând frenezia” de pe piaţă, a observat joi analistul SPI Asset Management Stephen Innes.

Printre măsurile aşteptate din partea sectorului criptomonedelor se numără crearea unei rezerve strategice de bitcoin în Statele Unite, formată în principal din jetoane confiscate de justiţie, care ar putea încuraja alte ţări să acorde mai multă legitimitate acestei monede virtuale.

Pentru a o crea, guvernul american s-ar angaja să nu mai vândă monedele bitcoin pe care le deţine deja, care au fost în principal confiscate în justiţie.

Preşedintele ales a promis, de asemenea, să relaxeze drastic reglementările privind sectorul monedelor digitale, certificând că va face din Statele Unite „capitala mondială a bitcoin şi criptomonedelor”.

În special, el a promis să îl înlocuiască pe Gary Gensler, şeful autorităţii americane de reglementare a pieţelor financiare, SEC, un haď într-un sector care îl critică pentru o abordare represivă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri