Negocierile cu hotelierii la care au fost cazaţi parlamentarii până acum par sa fie în impas. Aleşii vor avea la dispoziţie câte 4.000 de lei lunar de persoană, în timp ce reprezentanţii hotelurilor spun că suma este mult prea mică pentru a putea fi acceptată. În aceste condiţii hotelurile mai mici îşi încearcă norocul, chiar dacă nu au toate facilităţile dorite de aleşi.
„Ne-am gândit să facem o ofertă pentru Camera Deputaților şi Senat. Se mulează fix pentru cererea dumnealor de 4.000 de lei pe lună”, a afirmat Mihai Zamfir, managerul general al lui hotel.
Camerele din unele hoteluri de trei stele sunt aproape la fel de confortabile ca acelea din hoteluri de patru şi chiar cinci stele.
Parlamentarii ar avea la dispozite un dulap în care să-şi ţină hainele, au la dispoziţie un telefon, un minibar, un pat destul de generos dar şi un televizor cu abonament la cablu.
În plus, unii hotelieri sunt dispuşi să facă reduceri serioase de preţuri la mai multe facilităţi.
„Am transmis la toate grupurile parlamentare din legislatura acesta o ofertă de 900 de euro pe lună care conţine cazare şi mic dejun în camere duble, în regim single. În afară de aceasta, oferim servicii suplimentare cu preţuri reduse la spălătorie, la frizerie, coafură, saună, fitness, astfel încât să aibă toate condiţiile şi într-un hotel de trei stele”, a spus Iustina Dragne, Marketing Manager-ul unui hotel.
Parlamentarii spun că nu vor să renunţe la confortul hotelurilor de patru şi cinci stele şi se arată deranjaţi de o eventuală tăiere a sumei pentru cazare.
„Dacă un senator al României, un ales, nu are dreptul să aibă 50 de euro pe noapte de cazare, atunci să lucrăm poate de acasă, pe internet”, este de părere Marius Nicoara, chestor al Senatului.
Potrivit unor surse parlamentare, reprezentanţii hotelurile unde parlamentarii au fost cazaţi în ultimii ani vor da un răspuns zilele următoare dacă vor accepta sau nu concesiile cerute de aleşi.