Exclusiv Marcel Boloș: Nu e potrivită pentru România o creștere a cotei unice. Ce spune ministrul Finanțelor despre creșterea TVA

Data actualizării: Data publicării:
marcel boloș
Foto: Marcel Boloș / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat la Digi24 că „este exclus să discutăm” de o creștere a cotei unice „care să împovăreze și mai mult” și a făcut precizări despre creșterea TVA.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: După părerea mea este exclus să discutăm de o cotă unică, care să împovăreze și mai mult. A crește impozitarea muncii la 51%, eu cred că orice analiză pe care o facem duce spre... Să ne punem în locul celor care contribuie și să analizăm cu atenție pentru că va face sarcina impozitării muncii absolut insuportabilă pentru oameni și ne va face neatractivi în plan european. Nu cred că e o soluție.

„Eu am spus că nu e potrivită pentru România o creștere a cotei unice și am argumentat prin această sarcină fiscală suplimentară care ar apărea și v-am dat exemplu creșterile care ar fi pentru noi ca țară necompetitiv pe plan european și nu cred că ar duce spre ceva bun pentru țara noastră”, a precizat Marcel Boloș la Digi24.

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că sunt soluții mai înțelepte decât creșterea impozitului pe dividente.

„E prematur de discutat să avem creșterea impozitului pe dividende și sunt soluții și mai înțelepte. Nu cred că ați auzit din partea Ministerului Finanțelor astfel de propuneri și nici nu o să fie... E treaba coaliției și nu Ministerul Finanțelor are limitele de responsabilitate și de competență în această politică fiscală și sigur că noi nu am avut în vedere o astfel de variantă la nivelul ministerului”, a spus Boloș.

În privința creșterii TVA, ministrul Finanțelor, spune că e o decizie a coaliției pe care Comisia Europeană o va accepta.

„Dacă ați urmărit declarațiile lui Ciucă și Ciolacu ați văzut că avem lucruri peste care nu putem trece. Înțeleg că sunt scenarii, dar varianta pe care o putem lua în calcul este cea pe care coaliția politică o să o agreeze și Comisia Europeană o va accepta pentru a fi inclusă în planul fiscal. Nu aș vrea să avem speculații care să bulverseze doar de dragul de a face scenarii”, a mai preccizat Marcel Boloș la Digi24.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri