În plus, nici clienţii nu plătesc vreun impozit pe câştigul realizat din jocurile de noroc online, aşa cum se întâmplă în cazul loteriei, unde impozitul este de 25%.
Durează un minut să vă înregistrați pe unul din sutele de site-uri care oferă acces la jocurile de noroc. Descărcați o aplicație, introduceți datele de cont: nume, parolă, e-mail și puteți juca.
Așa se face că 200.000 de români joacă pe aceste site-uri. Nici sumele pe care aceștia le lasă lunar în cazinourile online nu sunt de neglijat. Potrivit companiilor din industrie, fiecare jucător cheltuiește, în medie, aproximativ 100 de euro pe lună.
Sute de mii de români sunt clienți fideli ai jocurilor de noroc online, pe care statul nu le impozitează. Dacă ar face-o, ar putea încasa anual câteva zeci de milioane de euro.
În fiecare an, numai în România, segmentul jocurilor de noroc online, care include poker-ul, black jack, ruleta, slot machines și pariuri, reprezinta o piață cuprinsă între 300 și 500 de milioane de euro. Statul nu încasează însă niciun eurocent ca impozit. Cele mai multe multe dintre site-urile de gambling disponibile în România sunt înregistrate în paradisuri fiscale și, astfel, nu-și raportează aici rezultatele financiare.
„Nu s-a dat niciun fel de licență la firmele online din România. Deocamdată, cei care operează în România operează fără licență și operează cu licențe date în Malta, Gibraltar sau Isle of Man”, spune Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România.
Potrivit lui Sorin Constantinescu, acest lucru ar urma să se schimbe: „Acum noul Oficiu de Jocuri de Noroc pregătește un cadru legislativ care să poată să ofere licențe și statul român să poată să încaseze taxe”.
Vidul legislativ din România permite în prezent impozitarea cu 25% doar pentru câștigurile realizate din jocurile de noroc cu premii imprimate pe carton, cum e cazul loteriei.