În 2012, Primaria din Perișani a cumpărat instalația de schi de la o firma din Austria. Edilul nu s-a gândit atunci că îi mai trebuie bani pentru montarea pârtiei, dar și pentru două tunuri de zăpadă artificială și un utilaj pentru tasarea omătului. Totul ajunge la 200 de mii de euro.
„Trebuie să recunoaștem că exista pericolul ăsta, șansa noastră este că instalația este de o generație destul de nouă, zic eu, bine lucrată, uitați-vă că în trei ani de zile cât de conservată e. Dacă o montezi ea poate fi pusă în folosință. Dar este ruginită. În unele locuri, dar foarte puțin a apărut degradare de rugină”, spune Ion Sandu, primarul din Perișani.
Localnicii spun că dacă pârtia ar funcționa s-ar dezvolta și comuna. Numai că ar mai avea nevoie de canalizare, drumuri asfaltate și pensiuni pentru turiști.
Edilul a făcut zeci de adrese la Consiliul Județean Vâlcea, dar și la Guvern, însă de fiecare dată i s-a spus că nu sunt fonduri.
„Nu știi ce să faci, să dai întâi să rezolvi problemele unor poduri care sunt rupte, unor... Banii sunt foarte puțini. Trebuie să-i ajutăm, deci din punctul ăsta de vedere suntem binevoitori. Trebuie să găsim și bani”, spune Romulus Bulacu, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea.
„Montarea instalației nu presupune un cost foarte mare, în jur de 50.000 de euro, dar nu am făcut niciun pas în sensul respectiv pentru că dacă montam instalația apăreau o mie de critici că avem instalația fucnțională și nu putem să o punem în folosință. Punerea ei în folosință presupune o autorizare a folosinței”, a mai spus Ion Sandu.
În județul Vâlcea este o singură pârtie de schi, cea de la Voineasa, unde Ministerul Dezvoltării a investit 32 de milioane de euro.