Cele mai mari exporturi au fost cele de grâu. Producătorii au trimis în străinătate 4,7 milioane de tone de grâu, în valoare de aproape un miliard de euro. Valoarea este cu aproape 80 la sută mai mare decât cea din 2012.
Şi porumb s-a exportat - de 730 de milioane de euro, dar şi seminţe de floarea soarelui şi ţigări - de câte jumătate de miliard de euro.
În privinţa importurilor, pe primul loc în top se află carnea de porc. Au fost aduse în ţară 150.000 de tone de carne, în valoare de aproape 270 de milioane de euro.
Urmează, în ordine, zahărul şi turtele de soia. Interesant este că valoarea importurilor de zahăr este mai mică decât cea din 2012.
În total, România a exportat anul trecut produse agroalimentare în valoare de aproape 5,1 miliarde de euro, cu 1,2 miliarde euro mai mult decât în anul anterior. În acelaşi timp, în 2013 au fost importate alimente de 4,8 miliarde euro - cu 110 milioane de euro peste nivelul din 2012.