RADET intră în faliment. Firea: Am luat măsuri din timp
Data actualizării: Data publicării:
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus întrarea în faliment a RADET. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Magistraţii încheie astfel o primă etapă dintr-un proces care s-a întins pe aproape trei ani. Primăria spune că bucureștenii nu vor avea de suferit, și că activitatea RADET va fi preluată de către Compania Municipală Termoenergetica.
Judecătorii au luat această decizie pentru că nu au fost convinși de planul de reorganizare propus de Primăria Capitalei. Este un proces care a început în 2016, un proces urmărit cu atenție de bucureșteni și de cei peste 3.000 de angajați ai RADET.
Oficialii Primăriei Capitalei au încercat să propună judecătorilor, ca soluție de reorganizare, înființarea a două companii care să se ocupe exclusiv de activitățile desfășurate de RADET.
Rămân în schimb datoriile foarte mari către ELCEN, de peste 800 de milioane de euro, datorii pe care RADET a început să le facă încă din anul 2000.
„Având în vedere faptul că Tribunalul București a decis astăzi intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiului București îi asigură pe bucureșteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipala Termoenergetica”, se arată într-un comunicat al Primăriei Generale.
„Îi asigur pe toți cetățenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă și căldura la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanței nu are consecințe asupra continuității furnizării agentului termic către populație, pentru că am luat din timp măsurile necesare, astfel încât bucureștenii să nu fie afectați”, a declarat Gabriela Firea.
Primarul general a mai precizat că salariații RADET ca nu vor resimți nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator.