Elon Musk spune că lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze. „Altfel, civilizația se va prăbuși”

Data publicării:
elon musk discurs
Elon Musk Foto: Profimedia Images

Lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze pentru a susține civilizația, în timp ce continuă să dezvolte surse sustenabile de energie, le-a spus luni fondatorul Tesla, Elon Musk, reporterilor de la o conferință din Norvegia, transmite Reuters.

„Realist cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”, a spus Musk.

Întrebat dacă ar trebui ca Norvegia să continue să foreze pentru petrol și gaze, Musk a spus: „Cred că niște explorare suplimentară este necesară acum”.

„Una dintre cele mai mari provocări pe care lumea le-a înfruntat vreodată este tranziția la energie sustenabilă și către o economie sustenabilă...aceasta va dura câteva decenii să se finalizeze”, a mai spus el.

Acesta a mai precizat că generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului, combinată cu pachete de baterii staționare, ar putea fi o importantă sursă de energie. „Ar putea fi o puternică și sustenabilă sursă de energie în timpul iernii”, a afirmat Musk.

El și-a mai exprimat îngrijorările privind rata natalității, reiterând afirmațiile pe care le-a făcut într-un mesaj pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute privind „un colaps al populației”.

„Una dintre cele mai puțin evidente lucruri despre care sunt îngrijorat este rata natalității și cred că este important ca oamenii să aibă destui copii pentru a sprijini civilizația astfel încât să nu se diminueze”, a spus Musk.

Asumându-și rolul de lider în atingerea neutralității climatice, Uniunea Europeană a adoptat un pachet de propuneri care să pregătească politicile UE în domeniul climei, al energiei, al exploatării terenurilor, al transporturilor și al impozitării, astfel încât, până în 2030, emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii să scadă cu cel puțin 55 %, comparativ cu nivelurile din 1990.

De asemenea, UE încearcă o creștere „masivă” a producției de energie solară și eoliană și o utilizare temporară sporită a termocentralelor pe bază de cărbune pentru a înlocui cât mai repede petrolul și gazul rusesc.

Parlamentul European nu s-a opus Actului Delegat de Taxonomie al Comisiei Europene, care prevede că gazul natural și centralele nucleare să fie clasificate drept energie verde. Proiectele de investiții în aceste domenii vor putea astfel să fie finanțate din fonduri europene.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperire neobișnuită pe șantierul unui spital din Iași. Erbiceni, unică în România...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Gen. Ben Hodges
Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...