Elon Musk spune că lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze. „Altfel, civilizația se va prăbuși”

Data publicării:
elon musk discurs
Elon Musk Foto: Profimedia Images

Lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze pentru a susține civilizația, în timp ce continuă să dezvolte surse sustenabile de energie, le-a spus luni fondatorul Tesla, Elon Musk, reporterilor de la o conferință din Norvegia, transmite Reuters.

„Realist cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”, a spus Musk.

Întrebat dacă ar trebui ca Norvegia să continue să foreze pentru petrol și gaze, Musk a spus: „Cred că niște explorare suplimentară este necesară acum”.

„Una dintre cele mai mari provocări pe care lumea le-a înfruntat vreodată este tranziția la energie sustenabilă și către o economie sustenabilă...aceasta va dura câteva decenii să se finalizeze”, a mai spus el.

Acesta a mai precizat că generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului, combinată cu pachete de baterii staționare, ar putea fi o importantă sursă de energie. „Ar putea fi o puternică și sustenabilă sursă de energie în timpul iernii”, a afirmat Musk.

El și-a mai exprimat îngrijorările privind rata natalității, reiterând afirmațiile pe care le-a făcut într-un mesaj pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute privind „un colaps al populației”.

„Una dintre cele mai puțin evidente lucruri despre care sunt îngrijorat este rata natalității și cred că este important ca oamenii să aibă destui copii pentru a sprijini civilizația astfel încât să nu se diminueze”, a spus Musk.

Asumându-și rolul de lider în atingerea neutralității climatice, Uniunea Europeană a adoptat un pachet de propuneri care să pregătească politicile UE în domeniul climei, al energiei, al exploatării terenurilor, al transporturilor și al impozitării, astfel încât, până în 2030, emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii să scadă cu cel puțin 55 %, comparativ cu nivelurile din 1990.

De asemenea, UE încearcă o creștere „masivă” a producției de energie solară și eoliană și o utilizare temporară sporită a termocentralelor pe bază de cărbune pentru a înlocui cât mai repede petrolul și gazul rusesc.

Parlamentul European nu s-a opus Actului Delegat de Taxonomie al Comisiei Europene, care prevede că gazul natural și centralele nucleare să fie clasificate drept energie verde. Proiectele de investiții în aceste domenii vor putea astfel să fie finanțate din fonduri europene.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mesajul cutremurător transmis de Regele Charles, după ce s-a aflat de înmormântare. Nu i-a fost uşor să...
Digi FM
Ce îl enervează pe Smiley la Gina Pistol: „Nu suport”. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu doi ani
Pro FM
Charlize Theron, super distracție cu fiicele ei, la un concert Dua Lipa. "Ești cea mai cool!", i-a transmis...
Film Now
Cum arată Chuck Norris în 2025, la 85 de ani. Imagini de colecție cu celebrul actor
Adevarul
Guvernul n-a renunțat la ideea de a trimite un emisar special în SUA. Cine e favorit SURSE
Newsweek
Statul tipărește bani ca să plătească pensii. Cea mai proastă veste pentru pensionari vine la toamnă
Digi FM
Gheorghe Gheorghiu parcă a întinerit după ce s-a căsătorit și a slăbit 25 de kilograme. În ianuarie a...
Digi World
De ce a fost numită 1 aprilie Ziua păcălelilor. Cum a fost aleasă data în care se fac cele mai multe glume și...
Digi Animal World
Momentul când o cățelușă imploră ajutor după ce puiul ei a fost lovit de o mașină: „A fost prima dată când...
Film Now
Dolph Lundgren, cu soția și fiica, ambele de aceeași vârstă, la restaurant. E cu 39 de ani mai mare decât...
UTV
Cum a sărbătorit Andreea Sasu ziua de naștere alături de Philipp Plein. „Mulțumesc că mă faci să mă simt...