5% din producția de energie electrică a României riscă falimentul

Data publicării:
complex-energetic-hunedoara

Cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (Electrocentrale Deva, Electrocentrale Paroşeni și Societatea Naţională a Huilei) a fost respinsă de Tribunalul Hunedoara.

complex-energetic-hunedoara

Tribunalul Hunedoara a respins, marţi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH şi a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvenţă la solicitarea creditorilor. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a declarat pentru News.ro că judecătorii de la această instanţă au respins, marţi, cererea formulată de Complexul Energetic Hunedoara de a intra în insolvenţă.

”Dosarul avea ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara. Acest dosar a fost soluţionat, s-a respins. De asemenea, cererile de deschidere a procedurii insolvenţei la solicitarea creditorilor au fost disjunse într-un alt dosar care are ca termen data de 8 martie”, a declarat Ildiko Glăman, potrivit News.ro.

Decizia privind insolvenţa CEH nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis în noiembrie 2016 să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a aceluiasi an, a fost deschisă procedura în acest sens, decizia fiind definitivă.

Conform tabelului de creanţe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Producătorul de energie a avertizat că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Falimentul CEH ar fi o lovitură puternică dată sectorului energetic românesc în condițiile în care producția Hidroelectrica și chiar a Nuclearelectrica pot fi afectate de secetă, iar energia produsă de sectorul eolian este scumpă și poate fi produsă doar în anumite condiții meteorologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amazon s-a dus la Ilie Bolojan și a cerut trei lucruri banal de complicate pentru România de 35 de ani...
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Pro FM
Sylvia Sîrbu, viața la ani buni după trupa ASIA și divorțul de Andrei Ștefănescu. Cu ce se ocupă: Am 3...
Film Now
Salma Hayek a publicat poze din anii '90, în care apare fără haine, și a stârnit reacții cu nemiluita. 1,3...
Adevarul
Ucraina riscă să intre pe nisipuri mișcătoare. Ce semnificație au mesajele contradictorii ale administrației...
Newsweek
7.500.000$, pregătirea unui pilot de vânătoare. Mai scump decât greutatea lui în aur
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Momentul emoționant în care un câine află că stăpâna sa este însărcinată. Imaginile inedite fac furori pe Tik...
Film Now
Cum arată viața lui Richard Gere de când s-a mutat în Spania. Soția lui a făcut publice imagini rare pe...
UTV
Reacția lui Alexandru Ciucu după dezvăluirile Alinei Sorescu despre mariajul lor. „Nu înțeleg de ce trebuie...