Elon Musk, întrebat de ce nu creează „Westworld”: „În ce crezi că trăim acum?”
Data publicării:
CEO-ul Tesla și Space X Elon Musk a avut un sfârșit de săptămâna… să-i spunem interesant. După ce i-a întors împotriva lui pe toți investitorii Tesla, dar și pe analiștii de pe Wall Street la teleconferința în care trebuia să le vorbească despre ce planuri are pentru a scoate compania din criză, Musk s-a lansat într-o tiradă pe Twitter împotriva lui Warren Buffett.
Totul a început la teleconferința despre primul trimestru al Tesla, compania producătoare de mașini electrice condusă de Musk din fotoliul de CEO și care nu o duce prea bine. Modelul 3, prima mașină de serie a companiei, are probleme de producție. Nici acum nu a atins Tesla targetul de 5.000 de automobile pe săptămână. Iar compania pierde bani într-un ritm alarmant.
Musk a mers chiar și mai departe și a ironizat concepte introduse în economie de legendarul Warren Buffett. Care l-a ironizat la rândul lui atunci când a aflat remarcile lui. Moment în care CEO-ul Tesla a mutat „disputa” pe Twitter și a anunțat „super serios” că își deschide fabrica de dulciuri (n.r. Buffett este, printre multe altele, și proprietarul unei fabrici de dulciuri).
De aici, fanii lui Musk de pe Twitter au dus gluma mai departe și l-au provocat să lase deoparte afacerile cu dulciuri, mașini sau rachete și să-și investească timpul în a crea o lume de tipul „Westworld” (n.r. cel mai nou succes marca HBO, un serial produs de Jonathan Nolan, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Musk și în care joacă fosta lui soție, Talulah Riley).
„În ce crezi că trăim acum?”, a venit imediat răspunsul miliardarului, a cărui teamă de apocalipsa roboților este cunoscută. Musk vorbește aproape la fiecare conferință la care este invitat despre pericolele inteligenței artificiale.
În plus, nu este prima dată când Elon Musk spune că este posibil să trăim într-o simulare pe calculator, similară cu cea din filmul „The Matrix” dacă vreți. Acum doi ani, la Code Conference, o conferință pe tema noilor tehnologii, desfășurată în California, Elon Musk a declarat că există doar „o șansă la câteva miliarde” ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator. Musk, care a donat sume uriașe de bani cercetării cu privire la pericolele perfecționării inteligenței artificiale , a mai subliniat că speră ca predicția sa să fie adevărată, pentru că altfel ar însemna că lumea va avea un sfârșit.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media