Procurorii au amintit că firma de asigurări a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, sub acuzaţia de cumpărare de influență și dare de mită şi a fost condamnată în primă instanţă la o amendă penală de 600.000 de lei. DNA spune că există riscul ca societatea de asigurări să nu mai poată fi trasă la răspundere penală, în cazul în care lichidarea îi este aprobată.
Pe 27 iulie, Carpatica a devenit a doua mare companie de asigurări, după Astra pentru care ASF a decis intrarea în faliment. Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a reuşit să găsească un investitor strategic pentru societatea lui Ilie Carabulea. Iar oferta venită din partea unui holding înregistrat în Olanda a fost respinsă. Însă, la fel ca în cazul falimentului Astra, o amânare a procedurilor de faliment va face ca păgubiţii şi creditorii să îşi primească banii cu întârziere.
Călin Rangu, director în cadrul ASF: „Singurul aspect care poate să aibă o influenţă mai negativă este o derulare suplimentară cu încă două luni, o întârziere de încă două luni, a acestei perioade estimate între patru şi şase luni pentru declararea definitivă a falimentului”.