Cum să joci pe bursă cu 5 dolari. Aplicaţii utile

Data publicării:
aplicatie acorns

După ce au dat peste cap afacerile taximetriştilor, ale hotelierilor şi companiilor de telecomunicaţii, aplicaţiile trec acum la democratizarea burselor.

Prin Acorns sau Stash oricine poate deschide un cont de investiţii cu doar 5 dolari, iar prin Robinhood costurile tranzacţiilor sunt zero curat. Bătaia între nou-sositele în lumea financiară se dă însă nu doar pe costuri, ci pe idei.

Betterment, spre exemplu, le permite utilizatorilor să creeze conturi diferite pentru scopuri diferite - într-un cont pentru viitoarea maşină pot intra investiţii în acţiuni mai riscante, dar care pot aduce câştiguri mai mari, iar într-un cont paralel, pentru pensie, intră obligaţiuni şi acţiuni cu un risc mai redus.

Acorns, în schimb, dacă este legat la cardul utilizatorului, face inclusiv economii în locul acestuia. La achiziţia cu cardul a unui tricou de 19,5 dolari, aplicaţia rotunjeşte suma la 20 de dolari şi pune diferenţa de 50 de cenţi în contul de investiţii. Când se ajunge la 5 dolari, banii pot fi investiţi pe bursă. Cum însă nu-s multe lucruri de cumpărat cu 5 dolari, utilizatorii pot achiziţiona fracţiuni de acţiuni. Un portofoliu de 20 de dolari, arată Washington Post, poate include 12 cenţi investiţi în acţiunile Apple şi 5 în ale General Electric. Asta permite ca un portofoliu mic ca valoare să fie totuşi diversificat şi mai puţin riscant. Dacă acţiunile Apple se prăbuşesc, utilizatorul abia de simte o pierdere, dar la fel se întâmplă şi dacă acţiunile cresc.

Rivalii de la Robinhood şi-au gândit platforma doar cu acţiuni întregi, astfel încât utilizatorul să simtă pe de-a întregul avantajul unui pariu bine făcut. Dar aplicaţia ar putea fi nepotrivită pentru cei fără experienţă, mai ales că nu primesc niciun fel de îndrumare.

Aplicaţii precum Folio însă îi construiesc utilizatorului un profil de risc. Investiţiile fiecăruia se fac în funcţie de sumele pe care vor să le câştige şi toleranţa la eventualele pierderi. În plus, utilizatorul poate face ca banii săi să NU ajungă la o anumită companie sau într-o anumită industrie cu care acesta nu este de acord.

Stash funcţionează invers. Cu ea clienţii pot alege în ce companie sau industrie să investească. Aplicaţia poate cumpăra automat fracţiuni de acţiuni la companiile aliniate la convingerile investitorului. Astfel că, spre exemplu, cei 5 -10 dolari pot merge doar către energiile alternative sau către companiile de cercetare medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce nu s-au mai întors oamenii azi pe Lună, deși acum peste 50 de ani s-a putut: adevărul din spatele...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret: „Sunt în stare de șoc!”
Pro FM
Iubita lui Julio Iglesias Jr., trup de zeiță într-o rochie scurtă, cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Ce trebuie să știm despre pornirea motorului în sezonul rece. Sfaturi esențiale pentru șoferi de la Titi Aur
Newsweek
400.000 pensionari iau 1.800 lei în plus la PENSIE în decembrie. Ministrul muncii zice cine ia banii
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
protest lituania
Proteste în Lituania după alianța social-democraților cu un partid condus de un politician judecat pentru...
Digi Animal World
Ce fel de stăpân de câine ești? Oameni de știință au descoperit trei categorii de proprietari
Film Now
Cum a reacționat Dwayne „The Rock” Johnson când o femeie i-a spus că are cancer în stadiu terminal. Imaginile...
UTV
Celine Dion si Jennifer Lopez au stralucit pe scena show-ului aniversar Elie Saab in Arabia Saudita – 45 de...