Cum ar putea fi Brexitul un colac de salvare pentru Germania
Data publicării:
Acordul Brexitului a fost validat definitiv în Parlamentul britanic. S-a deschis astfel calea ieșirii istorice a Regatului Unit din Uniunea Europeană, la sfârșitul acestei luni. Acordul nu este lipsit de oportunități, doar că... nu pentru Marea Britanie! Brexitul înseamnă mai multe locuri de muncă pentru Germania.
Anul trecut, aproximativ 20 de firme britanice au înștiințat autoritățile germane că intenționează să deschidă birouri în Germania și să creeze cel puțin 680 de noi locuri de muncă, mai multe decât în precedenții doi ani.
Agenția Guvernamentală Federală pentru Promovarea Investițiilor a legat această creștere chiar de ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, adăugând că numărul de noi locuri de muncă ar putea crește, având în vedere că unele companii și-au înregistrat planurile direct în cele 16 landuri din Germania.
Potrivit specialiștilor, cele mai multe firme se mută în Germania pentru a evita eventuale tarife impuse bunurilor și serviciilor britanice în urma Brexitului și nu par să fie speriate de încetinirea ritmului de creștere al celei mai mari economii europene.
Aproximativ o treime dintre companiile britanice care vor să se mute în Germania sunt din sectorul finanțelor și serviciilor de business, iar restul sunt specializate în IT și inginerie.
Brexitul s-ar putea dovedi astfel o mână de ajutor pentru piața muncii din Germania, care are în prezent un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajați calificați.