Potrivit datelor strânse de Economica.net, cel mai mult a crescut preţul de referinţă al apartamentelor vechi din zona Primăverii-Charles de Gaulles, nordul oraşului. Acestea sunt cele mai scumpe. Vânzarea lor poate fi declarată la cel puţin 92.000 de euro.
Mult mai ieftine sunt apartamentele vechi din zona Gorjului, însă faţă de anul trecut preţul lor de referinţă a crescut cu 10%.
Cu atât a crescut preţul minim şi în Obor, în vreme ce în Drumul Taberei preţul de referinţă a crescut cu 9%.
În ceea ce priveşte apartamentele noi, cele mai scumpe sunt tot în zona Primăverii-Charles de Gaulles. Sunt singurele care costă peste 100.000 de euro, iar preţul lor de referinţă a crescut cu 6% faţă de anul trecut.
Şi în cazul locuinţelor noi, Zona Gorjului are apartamente ieftine care s-au scumpit cel mai mult faţă de anul trecut, cu 5%. Preţul lor de referinţă a crescut la 45.000 de euro. În vreme ce în Drumul Taberei a fost înregistrată cea mai mare scumpire a apartamentelor noi: doar 2,67.
Preţurile de refererinţă au crescut puţin şi în cartierele Dristor, Giuleşti şi Colentina atât pentru apartamentele noi cât şi pentru cele vechi.
Pe lângă rolul de combatere a evaziunii fiscale, grila notarială oglindeşte, teoretic, şi evoluţia pieţei imobiliare dintr-un oraş, iar noile preţuri minime din Bucureşti arată o piaţă în plină revenire.