Din cele 1.000 posturi oferite de un mare producător german de accesorii auto, jumătate sunt pentru tinerii absolvenţi. Aceştia vor putea alege să lucreze la una dintre filialele din Timişoara, Iaşi, Braşov, Arad, Satu-Mare sau Sibiu.
Peste 1.500 de români au fost angajați anul trecut de firma germană, ceea ce plasează România pe locul doi în topul angajărilor după China.
Posturile firmei germane sunt doar o mică parte a ofertei prezentate la târgul de joburi din Timişoara, unde alte 54 de companii caută specialişti.
Claudiu este abia în anul I la facultate, dar deja se gândeşte la o carieră în domeniul informatici şi este dispus să-şi sacrifice vacanţa de vară.
„Caut ceva în programare sau în partea hardware. Sunt pregătit să stau vara în Timişoara şi să fac practică”, a spus Claudiu Iova.
Alături de el, mii de sudenţi şi absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Timişoara au vizitat standurile cu oferte.
„Caut un job care să se axeze pe proiectare. Vreau să mă pregătesc pe viitor din aşa ceva”, a spus unul dintre studenți.
„Noi suntem studenţi la electronică în anul III, ne interesează totul pe parte de internshipuri sau practică şi par destul de interesante”, a spus un alt student.
„Angajatorul nu îi verifică aşa cum îi verifică profesorul la clasă. Angajatorul vrea şi motivaţie, personalitate”, a declarat Felicia Stângu, trainer de dezvoltare personală.
„Pentru noi este important să le arătăm studenţilor realitatea şi cerinţele corporaţiilor înainte de a-şi termina studiile. Astfel au singuri posibilitatea de a reflecta asupra a ceea ce învaţă”, a adăugat Valerian Laval, director comercial companie multinaţională.
„Posturile pe care le avem sunt pe partea de tehnologie, ingineri tehnologi, ingineri proiectanţi lucrează la softuri de proiectare”, a spus Alexandra Alexandrescu, reprezentant firmă.
Peste 6.000 de studenţi sunt aşteptaţi să treacă pragul târgului. Anul trecut, aproape jumătate din cei care au depus CV-uri au fost chemaţi la interviuri.