Deficitul de semiconductori ar putea dura până în 2022, iar lipsa cipurilor va afecta producția de smartphone-uri. De asemenea, aprovizionarea deficitară va afecta o gamă de aparate și echipamente industriale, spun directorii din industrie, potrivit Reuters.
Sectorul auto a suferit cel mai mult în acest an din cauza deficitului de semiconductori, dar oferta pentru această industrie s-ar putea îmbunătăți curând, după ce China a preluat o parte importantă din cererea care nu mai putea fi satisfăcută de Taiwan, susține economistul șef al ING Greater China, Iris Pang, citat de Reuters.
Problemele cauzate de pandemie au lovit în producția de cipuri din Taiwan, iar China a avut de câștigat.
„China a câștigat 5% din lipsa cipurilor în termeni de PIB - companiile de semiconductori din Taiwan și-au mutat producția în China continentală, unde au construit fabrici mari”, a spus Pang, prezicând că producătorii de smartphone-uri vor fi următorul segment care se va confrunta cu perturbări.
„Companiile taiwaneze de semiconductori își adaptează producția cipurilor pentru autovehicule, astfel încât deficitul ar trebui rezolvat în câteva săptămâni pentru acest segment, dar problema persistă pentru alte electronice”, a spus Pang, adăugând că lipsa cipurilor ar putea întârzia livrările unor noi modele de smartphone-uri.
Companiile din toate industriile din întreaga lume au avertizat cu privire la o luptă continuă pentru a obține cipuri.
Această criză a ofertei ar putea dura până cel puțin în al doilea trimestru al anului 2022, a spus Adam Khan, fondatorul AKHAN Semiconductor.
Andrew Feldman, CEO al start-up-ului de semiconductori Cerebras Systems, spune că producătorii împing timpii de livrare până la 32 de săptămâni pentru cipuri și componente noi. Se așteaptă ca cererea mai mare de cipuri să stimuleze investițiile și creșterea în sector.
Industria ar putea avea o crește cuprinsă între 21% și 25% în 2021, a declarat Dan Hutcheson, CEO VLSI Research.