CNAIR a dat aviz pentru două autostrăzi şi un drum expres în Muntenia şi Moldova

Data publicării:
Angajati de la drumuri in timpul unei vizite a lui Ludovic Orban pe şantierul Centurii Bucureştiului.
Experţii vor începe să facă studiile de fezabilitate în baza cărora vor putea fi stabilite costurile proiectelor de infrastructură. Foto: George Călin/Inquam Photos

Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a avizat, vineri, trei variante finale de traseu pentru infrastructura din Muntenia şi Moldova, urmând ca elaboratorii studiilor de fezabilitate să intre în etapa realizării studiilor de teren, a anunţat directorul general al instituţiei, Cristian Pistol, informeză Agerpres.

"Am avizat trei variante finale de traseu pentru infrastructura din Muntenia şi Moldova. Varianta finală de traseu a Autostrăzii Bucureşti-Alexandria. Pe cei 77 de kilometri ai acestei autostrăzi vor fi construite 47 de pasaje şi de viaducte", a spus Pistol despre primul proiect avizat.

"Varianta finală de traseu pentru Drumul Expres Găieşti-Ploieşti care va avea o lungime de 81,5 kilometri. În cadrul aceluiaşi proiect va fi construit un drum de legătură cu o lungime de 7 kilometri care va asigura conexiunea cu DN72. Pe traseul Drumului Expres Găeşti-Ploieşti vor fi construite inclusiv 9 noduri rutiere, 46 de poduri şi pasaje", a spus Pistol despre al doilea proiect avizat.

"Varianta finală de traseu pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni (varianta albastră) care va avea o lungime de 93,27 kilometri. Pe traseul autostrăzii vor fi construite 55 de poduri, 2 tunele şi 9 noduri rutiere", a spus Pistol despre al treilea proiect.

Potrivit acestuia, urmează ca elaboratorii Studiilor de Fezabilitate să intre în etapa realizării studiilor de teren, iar după definitivarea acestora vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai celor trei proiecte în baza cărora va fi asigurată finanţarea pentru realizarea investiţiilor.

"Tot astăzi am aprobat în Proiectul Tehnic al Drumului Expres care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) şi DN1 (zona Tureni), în Transilvania. Pe drumul cu o lungime de aproximativ 5 kilometri vor fi construite două noduri rutiere şi 9 poduri şi pasaje", a mai scris şeful CNAIR.

Pasul următor este lansarea în licitaţie a contractului pentru execuţia acestui nou drum de mare viteză, a adăugat el.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri