Nuclearelectrica trebuie să facă studiile de fezabilitare pentru construirea celor două reactoare de la Cernavodă. Abia după aceea reprezentanţii celor două companii vor stabili exact care sunt procentele pe care le va avea fiecare firmă în parte, şi cel mai probabil, în funcţie de asta vor decide şi ce sumă de bani va investi fiecare. În cadrul negocierilor se va stabili cu siguranţă şI ce se va întâmpla mai departe cu energia produsă de cele două reactoare: dacă rămâne pe piaţa romaneasca au va fi trimisă la export.
Un singur lucru este cert până acum: potrivit înţelegerii, chinezii vor deţine cel puţin 51% din acţiuni. Un lucru important trebuie însă menţionat. Parteneriatul acesta nu garantează că firma din China va şi construi aceste instalaţii. Poate fi rupt oricând dacă nu se înţeleg la anumite aspecte.
Proiectul total este estimat la 6,5 miliarde de euro. Compania asiatică a fost înființată în 1994 și este cel mai mare producător chinez de energie nucleară. Are în operare 11 reactoare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producție a energiei din România este de circa 20.000 MW.