Foto: Castelul Daniel, blog.hotelguru.ro
Preţurile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu până la 15% mai mari decât la o unitate hotelieră cu acelaşi grad de confort, potrivit unei analize a hotelguru.ro
Preţul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Majoritatea proprietăţilor oferă separat şi servirea prânzului sau a cinei, de la 50 de lei de persoană.
Pentru grupuri mai mari, hotelierii pot organiza degustări de vinuri, pot aduce meşteşugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt pe placul turiştilor străini.
Potrivit sitului turistic menționat, cele mai căutate castele sunt:
Castelul Haller Ogra
Construit între secolele XVI-XVII, castelul Haller Ogra este situat la o distanţă de 17 km de Târgu Mureş, în localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 persoane în cele 15 camere, castelul oferă clienţilor acces la servicii Wellness, facilităţi pentru copii, un restaurant cu specific tradiţional, precum şi o cramă veche pentru pasionaţii de vinuri domneşti de calitate.
Castelul Hotel Daniel Talisoara
Acest hotel păstrează vie ambianţa autentică a unui castel renascentist, fără a renunţa la confortul la cele mai înalte standarde ale timpurilor noastre. Castelul se află în Talisoara, judeţul Covasna şi dispune de apartamente spaţioase şi saloane liniştite, pereţi seculari şi bolte elegante. În cele 8 apartamente se pot caza până la 20 de persoane, fiecare cameră fiind amenajată într-un stil deosebit, cu piese de mobilier unicat.
Castel Templul Cavalerilor Vălişoara
Situat în apropiere de Cheile Vălişoarei, într-un cadru natural de poveste, Templul Cavalerilor are un trecut tumultuos, fiind punct de vama al Imperiului Austro-Ungar şi cazarma militară românească în cele două Războaie Mondiale.
Castelul Prinţul Vânător & Dracula Turda
Un loc care aminteşte de legendele româneşti din secolele trecute, Castelul Prinţul Vânător din Turda, judeţul Cluj, oferă cadrul perfect pentru relaxare şi romantism. Cavalerii în armuri cu săbii şi scuturi, piatra veche, fierul înroşit, turnurile şi crenelurile şi celelalte detalii decorative din castel poartă oaspeţii în vremurile demult apuse.